Egyelőre tesztjelleggel, de összekötik a 152-es és a 71-es buszjáratokat Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2020. szeptember 15. kedd, 13:09

Tervezett halozatA tervek szerint október elsejétől tesztjelleggel összekötik a 152-es és a 71-es buszjáratok útvonalát, és kétirányú körjáratot alakítanak ki, tudta meg a Csepel.hu. A tesztüzem alatt tapasztalatokat gyűjtenek a szakemberek, az önkormányzat pedig a lakosok véleményét kéri ki.

A módosítást a csepeli önkormányzat tavalyi beruházása tette lehetővé, amikor is a kerület önerőből és kormányzati támogatásból megépítette a többkilométer hosszú Királyerdő utat. A szakemberek szerint a járatok összekapcsolásával Csepelen belül harántirányú kapcsolat jöhet létre, így például a Kis-Duna-part térsége közvetlenül elérhetővé válik, többek között a Szent László utcai lakótelep térségéből is.

A szakemberek tehát kétirányú körjáratot javasolnak bevezetni, amely 2020. október elején tesztüzemmel indulna meg. A tesztüzem ideje alatt az önkormányzat és a BKK Zrt. tapasztalatokat gyűjtene a kihasználtságból és a lakossági visszajelzésekből. A járat véglegesítését megelőzően az önkormányzat a csepeliek véleményét ki fogja kérni, hogy mennyire elégedettek az új körjárattal, mennyire látják hasznosnak annak állandósítását.

Utoljára frissítve: 2020. szeptember 15. kedd, 13:24

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail