Hídfelújítást végeznek a Gubacsi hídon

Kategória: Közérdekű 2020. június 22. hétfő, 14:17

gubacsi

MÁV Zrt., alvállalkozójaként a MÁV-FKG Kft. a Gubacsi Duna-ág vasúti hídon hídfelújítást végez.

A munkálatok az alábbi időpontokban folynak:

- 2020. június 25. (csütörtök) 22:00 – 2020. június 30. (hétfő) 12:00

- 2020. július 30. (csütörtök) 22:00 – 2020. augusztus 3. (hétfő) 12:00

 

A felújítás keretében a meglévő vasúti hídfák cseréjét, valamint a csatlakozó vasúti pálya felújítása kezdődött meg. A vasúti híd mellett átvezetett és csatlakozó kerékpárút területének igénybevétele elengedhetetlenné vált. A kerékpárút részleges érintésével a kivitelezés idejére a kerékpáros forgalom részére ideiglenes forgalmi rend kialakítása vált szükségessé.

 

Ehhez tartozóan az ideiglenes forgalomtechnika került kiépítésre, melynek során a Gubacsi híd É-i oldalán lévő kerékpárútnak egy forgalmi sávját munkaterületnek jelölték ki, így a fennmaradó kerékpáros forgalmi sávon a kerékpárutat egyirányúsították Pesterzsébet irányába. A Pesterzsébetről Csepel irányába közlekedő kerékpárosokat pedig a munkaterületet megelőző szakaszon a kerékpárúttal párhuzamos, irányhelyes közúti forgalmi sáv burkolatára terelték és a híd után pedig visszavezetik a kerékpárosokat a kerékpárútra.

 

Mivel a Csepel irányú kerékpáros forgalom a munkavégzés idején a közút burkolatát fogja igénybe venni, ezért a biztonságuk fenntartása érdekében az általános ideiglenes forgalomtechnikai beavatkozásokon túlmenően több egyedi beavatkozást is alkalmaznak. A hídon a közlekedési iránynak megfelelően kerékpáros nyomok kerülnek felfestésre, továbbá a közúton minkét irányú forgalomnak a sebességét 30 km/h-ra csökkentették.

Kérjük az érintett közlekedők szíves türelmét.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail