Szabó Szabolcs ismét félretájékoztatja a csepelieket

Kategória: Közérdekű 2020. január 29. szerda, 11:36

Ovoda kepAz alábbiakban Morovik Attila alpolgármester portálunkhoz eljuttatott közleményét olvashatják.

Szabó Szabolcs ismét félretájékoztatja a csepelieket

Szomorúan vettem tudomásul, hogy Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő azt a rémhírt terjeszti az interneten, hogy a csepeli önkormányzat három óvodát kíván bezárni. A valóság az, hogy az önkormányzat nem zár be óvodákat. Sőt, bővíti a gyermekeknek nyújtott szolgáltatások lehetőségét.

Az ellenzéki politikus egy olyan intézményfejlesztést kiáltott ki óvodabezárásnak, ami súlyosan autista gyermekeknek oldja meg az elhelyezését és fejlesztését. Őket nem lehet más, átlagos gyermekekkel közösen nevelni. Ezért a Hétszínvirág Óvodában az autista iskolás gyermekek, míg a Vénusz Óvodában az autista óvodás gyermekek fejlesztése fog megvalósulni.

A csepeli Királyerdőben jelenleg nincs bölcsőde. Az intézményfejlesztés másik célja az, hogy ezt a hiányosságot megszüntesse az önkormányzat. A bőlcsőde-óvoda átmenet segítése érdekében három óvodában adunk lehetőséget a gyermekek további fejlesztésére. Az önkormányzat az összes érintettel - az óvodákkal és a szülőkkel is - már korábban megkezdte az fejlesztésről szóló egyeztetést, amely a teljes átállásig folyamatos lesz. Az önkormányzat szakbizottságában az előterjesztést minden képviselő, vagyis az ellenzéki képviselők is támogatták.

Szabó Szabolcs a rémhírterjesztés előtt meg sem próbált ebben az ügyben tájékozódni, konzultálni. Így egy dolog biztos azon kívül, hogy egyetlen óvodai férőhely sem szűnik meg: Szabó Szabolcs megpróbálja megakadályozni a súlyosan autista gyermekek szakszerű és méltányos ellátását, megpróbálja megakadályozni a bölcsőde-bővítést és hazugságokkal próbál ártani az önkormányzatnak.

Morovik Attila alpolgármester

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail