Részlegesen megnyitották az M0 autóút Deák Ferenc hídjának északi oldalát

Kategória: Közérdekű 2019. december 09. hétfő, 10:01

m0 megnyitas2019. december 8-tól ismét három sávon haladhat a forgalom a Csepel-sziget felől Buda irányába a Deák Ferenc (Hárosi) hídon.

 

Az M0 autóút rekonstrukciós munkáinak keretében a híd új aszfaltburkolat réteget kapott, a kivitelező elvégezte a dilatációs szerkezetek és a saruk cseréit, valamint a külső acélszerkezeteket, betonfelületeket korrózióvédelemmel látták el. Elkészítették az új szegélyeket, elhelyezték a biztonsági korlátokat, kialakították a korszerű vízelvezetést, illetve kiépítették a szükséges forgalomtechnikai és forgalombiztonsági elemeket.

Folyamatban van a szegélyen elhelyezett kerékpárút csúszásgátló bevonatának felhordása, a világítás rekonstrukciója, a zajvédő fal elhelyezése, valamint a híd belső felújítása és az új távfelügyeleti rendszer kiépítése.

A híd északi oldalának részleges megnyitásával december 8-tól a kerékpáros és gyalogos áthaladási lehetőség megszűnik, mivel keresztezné a gépjármű forgalmat. Az időjárási viszonyok függvényében a felújított hídon a gyalogos és kerékpáros közlekedés megnyitása január közepén várható.

Az időjárási viszonyoktól függően a téli időszakban is folytat munkavégzést a kivitelező. Az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, az STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

Forrás: nif.hu

Utoljára frissítve: 2019. december 09. hétfő, 12:40

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail