Lezárult a 3. Csepeli Konzultáció

Kategória: Közérdekű 2019. szeptember 18. szerda, 11:28

 

konzultacio

Ahogy előző számunkban megírtuk, augusztus 31-én lezárult a kerületi városvezetés által indított 3. Csepeli Konzultáció: közel hatezer kérdőívet töltöttek ki a válaszadók. Ezeket postai úton, gyűjtőpontokon kihelyezett urnába dobva, önkormányzati képviselőn keresztül és online kitöltve is vissza lehetett juttatni az önkormányzathoz.

 

Mint ismeretes, a diskurzust a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére a csepeli önkormányzat indította azzal a céllal, hogy a kerületiek jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján hozza meg.

 

A 13 kérdésre a csepeliek válasza egyértelmű: többségük fontosnak tartja, hogy a ciklusban eddig megépült közel húsz kilométernyi útszakasz tovább bővüljön, az összes bölcsőde- és óvoda felújítása után jövő évtől az iskolák is megújuljanak, az önkormányzat terveiben szereplő parkolóépítés, valamint a családokról szóló Csepeli gyermeksziget Program folytatódjon.

 

A csepeliek ezenkívül nélkülözhetetlennek tartják a különböző szociális támogatásokat, amiket az önkormányzat nyújt, az ingyenes bölcsődei ellátást, az évek óta minden elsős gyermeknek járó iskolakezdési utalványt, az idősek további támogatását, az egészségügyet, ahol megújult a tüdőgondozó, új szakrendelések születtek, háziorvosi rendelőket varázsoltak újjá, ingyenes védőoltásokat vezettek be és műszervásárlások is történtek.

 

Hasonló véleménnyel vannak a Csepeli Zöld Sziget Programról is, hogy a kerület még zöldebb, természetközelibb legyen. A Kis-Duna-partról, hogy lakópark helyett kizárólag kikapcsolódási és sportolási lehetőségként maradjon meg az itt élőknek, és arról is, hogy Csepel továbbra is a főváros egyik legbiztonságosabb kerülete maradjon.

 

A konzultáció lezárásával kapcsolatban Borbély Lénárd polgármester lapunknak elmondta, örül, hogy ilyen sokat kitöltötték a kérdőívet, az eredmények pedig önmagukért beszélnek.

 

„A csepeliek véleményét a fejlesztések fundamentumaként kezeljük, célunk az itt élők igényein alapuló közös jövőkép alakítása.”

 

A konzultációs kérdőív lapunk 2019. június 26-ai, 15. számában is megjelent.

 

 

Beérkezett összesen: 5887 db kérdőív

Ebből érvényes: 5788 db, melyek csatornánkénti megoszlása:

• postai úton: 550 db (9,5%)

• gyűjtőponton kihelyezett urnába

• dobva: 3471 db (60%)

• önkormányzati képviselőn

• keresztül: 1076 db (18,6%)

• online kitöltve: 691 db (11,9%)

 

 

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 18. szerda, 11:48

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail