Nyomtatás

Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület!

Kategória: Közérdekű 2019. szeptember 11. szerda, 15:02

 

kampany fidesz

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, szépültek a közterületek. Megújultak az óvodák, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket.

 

 

Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak. Csepelt egyre inkább a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte: a sikeres folytatáshoz csapat kell, és többség a fővárosban és a képviselő-testületben.

 

Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Harmadik interjúnkban arról beszéltünk, hogyan vált Csepel élhető kerületté, és hogy milyen irányt vesznek az egészségügyi fejlesztések. Amikor 2010-ben elkezdtük a közös munkát, Csepel alvóváros volt. A játszótereink színvonala mélyen a budapesti átlag alatt állt, sokan más kerületekbe vitték a gyerekeiket játszani. A KRESZ-park gazzal benőtt rom volt. A parkokban, a Kis-Duna-parton szeméthegyek és hajléktalantanyák álltak. Csepelen nem volt se mozi, se uszoda, az önkormányzati rendezvényeken alig pár ember kószált. A nyugdíjasklubok bérleti díjat fizettek, így sokan nem tudták kifizetni a belépőt.

 

Ez mind megváltozott. Az önkormányzati rendezvényekre, ünnepekre, koncertekre is tömegek járnak. Van saját, rendkívül népszerű és ingyenes nyugdíjas közösségi házunk, és egy klubnak sem kell bérleti díjat fizetnie. A kerület pénzügyileg is jól áll, megengedhetjük magunknak a normális életet.

 

Ehhez képest az ellenzéki pártoknak nem kell strand, nem kell KRESZpark, Rákóczi Kert, nyugdíjas kedvezmények, sétahajózás, klubok, a főváros által a kerületieknek ingyen épített szabadidőpark. Elmondják, mit hogyan zárnának be, szüntetnének meg. Mi azt ígérjük, hogy Csepel továbbra is élhető kerület marad, ahol nem csak boltok, de minőségi kikapcsolódás is lesz – mondta el Borbély Lénárd.

 

A 2010 előtti egyetlen egészségügyi fejlesztés a szakrendelő részleges felújítása volt. Megkérték az árát, mert cserében zárták be a kórházunkat. Ma már csak központi kórházak vannak. Ezért kezdtük el orvosi fejlesztésekkel támogatni a Jahn Ferenc kórházat, kezdtük el a háziorvosi rendelők felújítását. Felújítottuk a tüdőgondozót is. Ott eldöntendő kérdés volt, hogy a legjobb röntgengépet használjuk-e. Mivel a családjának mindenki a legjobbat választaná, mi is így döntöttünk. Tudom, hogy ezt sokan zokon veszik, mert át kell sétálni a Görgey térre, de a szakrendelő röntgene a legjobb, és ezen életek múlnak. Mi folytatni fogjuk az egészségügyi fejlesztéseket, s folytatni fogjuk a mentőszolgálat fejlesztését is az ellenzék bírálata ellenére. Több pénzt fogunk átcsoportosítani oda, ahol ma orvoshiány van. Az állami egészségügyben a világon mindenhol van várakozás, tehát ez normális. Van azonban néhány olyan szakorvosi ellátás Csepelen, ahol valóban sokat várni: ezt jelentősen csökkenteni fogjuk – mondta el a polgármester. • TK

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:08