Az ellenzék is támogatta: beszámolnak az elvégzett munkáról

Kategória: Közérdekű 2019. augusztus 23. péntek, 15:07

 

csepel

 Sokaknak tűnhettek fel azok a tájékoztató táblák, amelyek a megújult orvosi rendelőintézetek, bölcsődék, óvodák, parkok, játszóterek és más felújított intézmények mellett jelentek meg az elmúlt hetekben. Néhányan még túlzásnak is tartják, pedig azon kevés döntés közé tartozik az elmúlt öt év önkormányzati munkájáról szóló beszámoló, amit az ellenzék is támogatott.

 Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény 32. paragrafusa nyilvánítja ki az állami szervezetek és az önkormányzatok azon kötelességét, mely szerint be kell számolniuk a költségvetésükkel, a vagyon kezelésével, valamint a közpénzek felhasználásával kapcsolatban a lakosság felé.

 

Amiatt néztek sokan az elmúlt hetekben meglepetten a tájékoztató táblákra, mert már régen elfelejtették, mennyi minden épült, újult meg a mögöttünk álló években Csepelen. „Az elmúlt öt évben különösen sok fejlesztés valósult meg, és van folyamatban jelenleg is Csepelen. Van is rá igény, hiszen a rendszerváltás után, egészen 2010-ig Csepel volt Budapest leginkább lecsúszó és elszegényedő kerülete” – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester. Azért is fontos a tájékoztatás, mert ezzel láthatóvá válik, mi történt, mi történik a közpénzzel, a polgárok adóforintjaival – emelte ki.

 Az önkormányzati tájékoztatásról szóló javaslatot a képviselők 81 százaléka támogatta. Vagyis a kormánypárti képviselők mellett az ellenzéki politikusok többsége is megszavazta. Igennel szavaztak Dobák István, Losonci Róbert, Takács Krisztián és Takács Mónika MSZP-s képviselők, valamint a jobbikos Pákozdi József. Szenteczky János MSZP-s és Tenk András LMP-s képviselők tartózkodtak. Csak egy szavazat volt a javaslat ellen, Horváth Gyula DK-s politikusé. • TK

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 23. péntek, 15:26

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail