Tudnivalók a szennyvízcsatorna-hálózat bővítéséről

Kategória: Közérdekű 2019. július 12. péntek, 12:17

bkisz

A tavalyi évben hét helyszínen létesült szennyvízcsatorna a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében. Az alábbiakban több hasznos információt olvashatnak a csatornarákötésről.


2018-ban az alábbi helyszíneken létesült csatorna:

-       Ady Endre út 68-Ady Endre út 124. között

-       Mogyorós utcában a 28-30. házszámok között

-       Szabadkai utcában a 15-17. házszámok között

-       Ív utcában a 7a-16. házszámok között

-       Kolozsvári utcában a 68-70. házszámok között

-       Halásztelek utca Késmárki utca-Halasztelek utca közti szakaszán

-       Báthory utca Csőgyár utca-Báthory utca 2. szám közti szakaszán

A telekhatáron belül 1 méterig a házi bekötővezeték kiépítése a projekt részét képezte, ám a telken belüli szennyvízhálózat megterveztetése az ingatlan tulajdonosának a feladata, a tervezést tervezői jogosultsággal rendelkező szakember végezheti el. A tervezést csak a már megépült utcai fő gerincvezeték kiépítésének elkészülte után lehet megkezdeni. A fő gerincvezeték építése 2019. május 30-án sikeresen befejeződött. Az FCSM (Fővárosi Csatornázási Művek) ellenőrzi a terveket, jóváhagyás esetén „Szolgáltatói hozzájárulást” ad ki. Ennek birtokában van csak lehetőség a telekhatáron belüli hálózat megépítésének elkezdésére. A házi hálózat elkészülte után „Használatbevételi hozzájárulási kérelmet” kell kitölteni, és elküldeni az FCSM részére. Az FCSM jóváhagyás esetén kiadja a hozzájárulást. A pontos részletekről a csatornaépítésben érintett ingatlanok tulajdonosai a www.fcsm.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Az aktuális információk elérhetők a projekt kapcsán a www.bpcsatornazas.hu honlapon is, de az érintettek közvetlenül is kérhetnek tájékoztatást az ügyfélszolgálat zöld számán (06-80-205-412), vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Ha a tulajdonos nem kívánja a szennyvízhálózatát az újonnan létesülő csatornahálózatra csatlakoztatni, és nem tudja közüzemi szerződéssel igazolni jogszerű szennyvízelvezetését, talajterhelési díj kiszabása merülhet fel.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail