A főváros környezetvédelmi pályázatot hirdet

Kategória: Közérdekű 2019. július 12. péntek, 10:51

Budapest regi logo 300x126Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése és a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott környezetvédelmi program céljai megvalósításának érdekében nyílt pályázatot hirdet.

A pályázaton részt vehet minden a Rendelet 9. § (1) bekezdés szerinti civil szervezet, budapesti telephelyű köznevelési intézmény, budapesti telephelyű felsőoktatási intézmény és budapesti társasház, amely az elnyert összegből Budapest közigazgatási területén végez környezet- és természetvédelmi tevékenységet.

A pályázatra négy fő kategóriában lehet jelentkezni. A szilárd hulladék csökkentése, emellett a levegőminőség javítása, a tudatos és megfelelő vízgazdálkodási szemlélet erősítése, fővárosi zöldfelületek létrehozása, megújítása, megfelelő gondozása, és a budapesti helyi védett természeti területeken a civil és önkéntes aktivitás növelésével járó programok szervezése és lebonyolítása.

A pályázat alapján elnyerhető támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. A nyújtandó támogatás mértéke legfeljebb a tervezett költségek 75 %-a. A pályázat benyújtásával egyidejűleg csatolni kell a legalább 25 %-nyi saját rész meglétének hitelt érdemlő igazolását. Az önrészbe önkéntes munka nem számítható be.

A támogatásra pályázó projektek a pályázat benyújtását követően saját felelősségre megkezdhetők, de a beérkezett pályázatok elbírálásáról szóló döntés dátumáig kiállított számlák a támogatásként nyújtott összeg terhére nem számolhatók el, azok önrésznek minősülnek.

A pályázatokat Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalához (1052 Budapest, Városház u. 9-11.) lehet benyújtani postai úton vagy az Ügyfélszolgálati Irodában személyesen 2019. szeptember 16-án 15:00 óráig.

A részletes pályázati kiírás ide kattintva érhető el.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail