Mi történt a csepeli strandon?

Kategória: Közérdekű 2019. június 20. csütörtök, 12:32

GMA 8111Az önkormányzat korábban döntött a strand felújításáról és megújításáról, amit több éven át, több ütemben tervez megvalósítani. 2019-re a régi öltözők elbontását és újak építését tervezte, valamint a gyerekmedencénél további élményeszközök beszerzését. Ezeket meg is vásárolta és rendben is vannak. Az öltözők és vizesblokkok kivitelezésére közbeszerzés történt.

Ahogy arról előzőleg részletesen is írtunk, a közbeszerzésen nyertes cégnek június 15-re kellett volna befejeznie a munkát. A megbízási díja – szerződés szerint – nettó 388 millió forint volt. Az ellenőrzéseken látni lehetett, hogy alig dolgozik néhány ember a strandon, de a vállalkozó állandóan hitegette az önkormányzatot, hogy ha nem is készül el teljesen, de határidőre megnyitható állapotban lesz a strand. Aztán június első hétvégéjén fel sem vették a munkát. A szerződés szerinti késedelmi díj összege – közel – napi nettó 4 millió forint volt, így egyértelmű, hogy olyan késedelemmel készülhetett volna el a vállalkozó, ami nemhogy profittal, hanem több tíz milliós veszteséggel zárta volna le számára ezt az üzletet. Éppen ezért a jelenleg ismert állapotában szerette volna felvenni a megállapodás szerinti első 40 százalékot, azaz nettó 155 millió forintot. Ezzel szemben a műszaki ellenőrök és a szakértők szerint az építkezés eddigi készültségi foka alapján körülbelül 50 millió forint értékű beépítés történt csak.

Az építkezést a Csepeli Városgazda Zrt. fogja befejezni, de külsős segítség bevonásával, mert a kapacitásuk más munkákkal van lekötve, valamint több szakipari munkát csak így tudnak megoldani. Az építkezés hamarosan folyamatosan zajlik majd: a strand június végén zavartalan körülmények között és a csepelieknek jelentős kedvezménnyel megnyílik. A díjkedvezményre – a kialakult helyzet miatt – a polgármester tett javaslatot.

A történtekért a csepeli önkormányzat mindenkitől elnézést kér.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail