Szombaton kezdik felújítani a Popieluszko utcát

Kategória: Közérdekű 2019. június 12. szerda, 15:15

letoltestJúnius 15-én kezdik el felújítani a Popieluszko utcát, a munkálatokat legkésőbb augusztus 28-ig szeretnék befejezni – mondta Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója azon a lakossági fórumon, amelyet a családsegítő közösségi házban rendeztek meg június 11-én. A kerületi utak felújítása annak a programnak a része, amelyet Borbély Lénárd polgármester hirdetett meg Csepel új utakon címmel két évvel ezelőtt. A városvezetés célja, hogy minél több utat rendbe tegyenek, leaszfaltozzanak, a lakókat pedig első kézből tájékoztassák a fejleményekről. A fórumon részt vett Czibulyáné Szonday Szilvia, a körzet egyéni képviselője.

A csepeli utak felújításának projektje 2017-ben kezdődött, amikor a kormány ötvenmillió forint támogatást nyújtott a kerületnek, miközben a csepeli önkormányzat biztosította a beruházáshoz szükséges önrészt. A Popieluszko utca nagy forgalmat bonyolít le. A beruházást azért kezdik el az iskolai időszak befejezése után, mert nyáron némileg kevesebb autó közlekedik rajta. A Vágóhíd és az Árpád utca közötti szakaszon összesen 660 méteren építik újjá a Popieluszko utat, 550 méteren lesz részleges járdafelújítás és készítenek csapadékvíz-elvezető rendszert is.

A munkálatok megkezdése előtt kamerás állapotfelvételt végeznek, hogy a kivitelezés után ne legyenek vitás helyzetek. Ennek során lefényképezik a házak utcafronti oldalát, a kerítéseket, a járdát és az ingatlanok előtti zöldfelületet. A beruházás ideje alatt a hulladékszállítás zavartalan működése érdekében azt kérik, hogy az érintettek tüntessék fel a kukájukon a házszámukat. Így a kivitelező mindig a jelzett ingatlanok elé tudja visszahelyezni a hulladéktárolókat.

A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárás lesz. Egyirányú forgalmat vezetnek be a Vágóhíd utca felől az Árpád utca irányába. Behajtási tilalom lesz a Deák Ferenc és a Károli Gáspár utcába.

A lakók felvetették, hogy a felújítás után várható megnövekedett forgalom miatt a rendőrség gyakrabban ellenőrizze a gyorshajtókat. A kérést továbbítják a hatóságoknak.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail