Az M1-es felé augusztusig nem lehet majd felhajtani az M0-s autóútra a szigetszentmiklósi csomópontból Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2019. április 01. hétfő, 18:17

m0 1A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Strabag Építő Kft. kivitelezésében 2018 júliusától zajlanak az M0-s autóút déli szektorának fejlesztései és az azon található hidak felújítási munkálatai. A projekt következő fázisában az M0-s autóúton a szigetszentmiklósi csomópont felhajtó ágát lezárják, azaz az M1-es autópálya felé nem lehet felhajtani 2019. április 1-e, hétfő éjszakától. A kivitelező az érintett felhajtó ág csatlakozásánál minden sávban teljes pályaszerkezet cserét végez az alaprétegek bontásával és újraépítésével. A munkálatok várhatóan 2019. augusztus elejéig tartanak majd.

2019. április 1-e, hétfőről április 2-a, keddre virradó éjszaka az M0-s autóúton a 15-ös és a 21-es kilométerszelvények között, azaz Halásztelek és a Soroksári Duna-híd közti szakaszon is a mindkét irányú forgalom 2x2 sávon haladhat majd az M6-os autópályáról az 51-es út felé vezető oldalra átterelve. Így a projekt ezen ütemében a felújítás teljes szakaszán, azaz a 10-es és 23-as kilométerszelvények között átterelve haladhatnak a közlekedők. A kétirányú forgalom között beton elválasztóelemek lesznek a biztonságosabb közlekedés érdekében.

Az M0-s autóútról Csepel és Szigetszentmiklós felé a 2018-ban megépített új körforgalmon keresztül le lehet hajtani. A közlekedők az M1-es autópálya felé a II. Rákóczi Ferenc úton keresztül a halásztelki csomópontban tudnak az M0-s autóútra felhajtani. A terelő utakat sárga táblák fogják jelezni. A halásztelki csomópontban a le- és felhajtás továbbra is biztosított, akárcsak az M0-M6-os csomópont. Akik a csepeli pihenőbe kihajtanak, terelőúton juthatnak vissza az M0-s autóút M1-es felé vezető oldalára. A 6-os főútról az M1-es autópálya felé továbbra sem lehet felhajtani.

A közlekedők utazás előtt az Útinform szolgálat weboldalán, a www.utinform.hu-n keresztül tájékozódhatnak a térség aktuális forgalmi helyzetéről.

 

 

További információk:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldal: www.kozut.hu

Facebook: www.facebook.com/MagyarKozut

Instagram: https://www.instagram.com/magyarkozut

Utoljára frissítve: 2019. április 02. kedd, 08:22

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail