Április 2-től lezárják az M0 szigetszentmiklósi felhajtóját

Kategória: Közérdekű 2019. március 30. szombat, 13:55

M0 Hu Otszogletu kek tabla.svgA szigetszentmiklósi lehajtó teljes lezárására tervezetten 2019 május közepén kerülhet sor. Torlódásra kell számítani a II. Rákóczi Ferenc úton és az Erdősor úton.

Az M1-es irányába haladó pályaszakasz lezárásánál fontos szempont volt, hogy a szigetszentmiklósi csomópont a lehető legrövidebb ideig legyen elzárva a forgalom elől, így a tervezetten áprilisban kezdődő pályazár során, május közepéig a leállósávon keresztül biztosítva lesz a lehajtás Szigetszentmiklós irányába. A munkálatok nagyságrendileg 6 hetet vesznek majd igénybe, ez idő alatt Szigetszentmiklós irányába a halászteleki csomóponton keresztül lehet majd lehajtani. Az új betonburkolat szilárdulását követően egy sávon ideiglenesen újra áthaladhat majd a forgalom a munkaterületen, így a szigetszentmiklósi lehajtó újra használható lesz.

Az M1-es felé történő felhajtás azonban nem lesz lehetséges a szigetszentmiklósi csomópontban az áprilisban kezdődő pályazár ideje alatt. Az erre közlekedők a II. Rákóczi Ferenc úton keresztül a halászteleki csomópontban tudnak M1-es autópálya felé felhajtani az M0-s autóútra, a terelő utakat sárga táblák jelzik majd. A halászteleki csomópontban a le- és felhajtás továbbra is biztosított lesz, illetve megmarad a 2018 szeptemberében kialakított új gyűjtő-elosztó sáv Halásztelek felől a 6-os főút csomópontjáig. A 6-os főútról az M1-es autópálya felé továbbra sem lehet majd felhajtani. Az M6-os autópálya csomópont ez idő alatt is használható marad.

Az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n tájékozódhatnak.

Bővebb információk: https://nif.hu/2019/03/ujabb-szakaszahoz-erkezett-az-m0-s-autout-deli-szektoranak-fejlesztese/

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail