Vacognak a gyerekek a Munkásotthonban

Kategória: Közérdekű 2019. március 06. szerda, 10:35

Munkasotthon pengefalakAz elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal lett volna pályázati, kormányzati és önkormányzati pénz a fűtés és a nyílászárók felújítására, a Munkásotthon vezetése azonban soha nem élt a lehetőségekkel. A fűtésnek így eleve rossz a hatásfoka. Ezt tetézi, hogy a vezetőség a fűtésen, és így az odajáró gyerekeken spórol. Az elmúlt években ugyanis alaposan megcsappant az intézmény támogatása – írta a Csepel.info hírblog.

Az oldalt olyan szülők keresték meg, akik különböző tanfolyamokra, programokra járnak oda gyermekeikkel. Hiába fizették be a bérleti díjat, volt rá példa, hogy mindössze 17 fokot mért egyikük a teremben. „A gyerekre eleve vastag ruhát adok, de előfordult, hogy a bemelegítés se ment, annyira hideg volt. El sem tudom képzelni, mit élnek át azok a fiatalok, akik nem táncolni, mozogni járnak ide” – panaszolta egy másik gyermek édesanyja. A csepel.info úgy tudja, hogy a nyugdíjasoknak és felnőtteknek szóló programokon és a Hit Gyülekezetének istentiszteletein is állandó problémát jelent a fűtés hiánya. A hírblog felidézte, hogy Takács Mónika MSZP-s politikus, a Munkásotthon vezetője nem kért segítséget az önkormányzattól az elfogadhatatlan körülmények rendezése érdekében.

Sőt elutasította a segítő kezet akkor is, amikor Borbély Lénárd polgármester ajánlott fel harmincmillió forint támogatást. Az elutasítás oka akkor a támogatás feltétele, a működtetés átláthatóvá tétele volt. Ez ugyanis az országban az egyetlen olyan intézmény, amelyet minden jel szerint egy ellenzéki párt frakciója irányít. Az MSZP-s vezetés 2010-ben döntött úgy, hogy nem fogadják el az önkormányzati választások eredményét, és ezzel azt, hogy a kerület delegálja az intézményt működtető kuratóriumba a tagokat. Takács Mónika MSZP-s önkormányzati politikusként személyesen is szavazott a „nem” gomb megnyomásával arról, hogy intézménye ne kaphasson támogatást. A politikus a Facebookon reagált a hírre. „Sosem tagadtam, hogy egyes termeinkben hidegebb van, mint a többiben. Sajnos ez nem a közelmúltban keletkezett és a megoldást most még nem tudom garantálni, csak azt, hogy dolgozunk rajta.”

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail