Megnézheti a csepeli képviselők vagyonát

Kategória: Közérdekű csütörtök, 14 február 2019 10:03

korcimer 15Kilenc éve hozza nyilvánosságra a csepeli önkormányzat a polgármester, az alpolgármesterek, a képviselők, valamint a tisztségviselők vagyonnyilatkozatait. Lapunk most a bevallásokból szemezgetett.

A korábbi, szocialista városvezetés nem hozta nyilvánosságra a vagyonbevallásokat. Utólag ezt nem lehet megtenni, így a 2010 előtti vagyonbevallások nem ismerhetők meg. Csepelen az MSZP és a DK politikusai a legtehetősebbek, és a Fidesz-KDNP képviselői közül élnek a legtöbben szerény körülmények között. A legkevésbé tehetősek közé tartozik Bercsik Károly kormánypárti képviselő. Sem ingatlana, sem autója nincsen. Sereghajtó a nyugdíjas Pintér József Gáborné és Noé László is, akik szintén a Fidesz-KDNP frakció tagjai. Jól megy viszont a vállalkozása Kováts Dánielnek, aki a Viala Kft. ügyvezetője. Ő tavaly vásárolt egy ingatlant, amelynek társtulajdonosa. Ezenkívül van egy új Suzuki autója is. 514 négyzetméteres telken álló, 79 négyzetméteres ingatlanával a középmezőnyt erősíti Borbély Lénárd polgármester. Ennek felerészben tulajdonosa. Csepel első embere egy Suzuki Swift gépjárművet örökölt édesapjától.

Csepel két alpolgármesterének vagyoni helyzetében nincs nagy változás. Morovik Attila alpolgármester a feleségével egy közös tulajdonú 83 négyzetméteres családi házban lakik. Ábel Attila alpolgármester negyedrészben egy 78 négyzetméteres csepeli és öröklés útján, negyedrészben egy 48 négyzetméteres szolnoki társasházi lakás tulajdonosa. A feleségével egy 2015-ösToyota Aygo birtokosai.

Cégek, ingatlanok a baloldalon

Továbbra is rájár a rúd a büntetőügyeiről elhíresült Szenteczky Jánosra –legalábbis papíron. Az MSZP-s vezető 2010-ig a Csevak vezérigazgatója volt. 37 millió forint jutalmat és prémiumot vett fel a fizetésén felül, ám mindez nem tudni, hová került. Szerény vagyona 2010 után pár év alatt egy balatonőszödi üdülővel és egy Mitsubishi 1200 pick up-pal lett még szerényebb. Érdekesség, hogy az után szegényedett el látványosan, hogy a bíróság nem látta veszélyét a vagyona eltüntetésének, és elutasította az önkormányzat vagyonzár-kérését. Azóta is tartanak hűtlen kezelés gyanújával indult perei, ám aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen már elítélték. A politikus 2017-ben egy 884 négyzetméteres soroksári telek felerészbeni tulajdonosa lett. Ezzel együtt banki tartozása is jelentős lett, közel húszmillió forint.

A szintén MSZP-s Takács Mónikának – aki a párt csepeli polgármesterjelöltje és a Munkásotthon vezetője – Szigethalmon van a lakása, amit 2016-ban vásárolt. Ő felerészben tulajdonol még egy közel 800 négyzetméteres balatoni ingatlant is. Losonczi Róbert, a szocialisták új képviselője bevallása szerint egy 72 négyzetméteres lakóház háromnegyed részbeni tulajdonosa. Három cégben résztulajdonos. Az egyik az a V-TEL Kft., mely Takács Krisztián révén híresült el akkor, amikor az MSZP-s politikus korrupciós bűncselekményt követett el az önkormányzat kárára.

Csepel leggazdagabb politikusa Horváth Gyula, aki MSZP-s alpolgármester volt 2010-ig. A fizetésén felül ő 17 millió forint jutalmat karolhatott fel, ebből hárommilliót akkor, amikor bezárták a csepeli kórházat. A DK elnöke felerészben tulajdonosa egy 166 négyzetméteres családi háznak, tulajdona van két darab 52 négyzetméteres csepeli társasházi lakásban, és a nyaralással sem lehet gondja. Felerészben egy dömsödi, 375 négyzetméteres üdülő tulajdonosa. A képviselőnek vadonatúj Toyota C-HR típusú gépkocsija, 10 milliós életbiztosítása és további 1 millió forintos megtakarítása is van a bevallása szerint.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail