Szupermarket a Királyerdőben

Kategória: Közérdekű 2019. január 09. szerda, 13:20

DSC 0260A napokban jött a hír, hogy a Szent István út 230. szám alatt található "Csepel 3 posta " január 14-től a mellette lévő Királyerdei Művelődési Ház épületében lesz elérhető. A költözés azért szükséges, mert a csepeli önkormányzat pályázatának eredményeként egy élelmiszer-áruház épül a Szent István út és a Toboz utca között lévő területen.

A kerületi városvezetés 2017 nyarán döntött a Szent István út és a Toboz utca között lévő több mint hatezer négyzetméteres önkormányzati telek hasznosításáról Csepel-Királyerdőben. A cél az volt, hogy egy szupermarket építésével javítsanak az ott élők életkörülményein, lehetővé téve a kényelmes, mindennapos bevásárlást a környéken élőknek. Korábban egyébként a környéken élők aláírásgyűjtéssel is nyomatékot adtak igényüknek.

A terület hasznosítására 2017-ben pályázatot írt ki az önkormányzat, amelynek feltételeként szabta, hogy ott egy korszerű kereskedelmi és szolgáltató funkcióval rendelkező, a lakosság igényeit messzemenőkig kielégítő épület jöjjön létre, ahol az élelmiszer kiskereskedelmi és a postai szolgáltatás funkció is helyet kap. Ez utóbbi azért került a pályázatba, mert területen hosszú ideje egy posta is működik, amelyet most a munkálatok ideje alatt ideiglenesen átköltöztettek a Királyerdei Művelődési Házba. A kiírás jelentős eleme volt az épület és parkolója lakókörnyezetbe illeszkedése, valamint a szomszédos Királyerdei Művelődési ház működésének parkoló támogatása.

A szupermarket épületén belül tehát egy, a „kispostát” kiváltó korszerű, három munkaállomásos posta is helyet kap. A szupermarketet és a postát magában foglaló vadonatúj épület várhatóan idén nyáron nyitva meg kapuit a csepeliek előtt.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail