Budapest főváros pályázati felhívása örökségvédelem alatt álló épületek felújításának támogatásáról

Kategória: Közérdekű 2018. október 25. csütörtök, 13:18

Budapest logo 2016 2 2Budapest Főváros Önkormányzata idén is támogatni kívánja a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását. Ennek érdekében létrehozta az „Építészeti Örökségvédelmi Támogatás” -t, melynek keretében 2018-ban 76 millió Ft-os keretösszegben biztosít vissza nem térítendő támogatást, amely utófinanszírozással használható fel. Az elnyerhető támogatás összege legfeljebb a megpályázott munka összköltségének 50%-a lehet, pályázatonként nem haladhatja meg a 10.000.000 Ft-ot.

A támogatásra az örökségvédelem (műemléki egyedi és területi, valamint fővárosi vagy kerületi helyi védelem) alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak, mint építtetők.

A pályázati kiírás a Budapest Portálon (www.budapest.hu) megjelent, onnan letölthető, nyomtatott formában a Főpolgármesteri hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.) átvehető.

Csepel védett épületeit, épületegyütteseit Csepel településkép védelméről és alakításáról szóló 35/2017.(XII.20.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. január 31.

A pályázat IDE KATTINTVA érhető el.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail