Tájékoztatás rágcsálóirtás megrendeléséről, illegálisan kihelyezett hulladék lerakatok megakadályozásról

Kategória: Közérdekű 2018. október 18. csütörtök, 09:43

VG logoTisztelt csepeli lakosok!
Az alábbiakban a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. közleményét olvashatják.

A kerületi lakosok részéről rendszeresen érkeznek olyan kérések, melyben rágcsálóirtást, valamint az illegálisan kihelyezett hulladék elszállítását kérik a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.-től.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a főváros köztisztaságáról szóló 48/1994 (VIII.1) Főv. Kgy. rendelet 3. § (1) bekezdése kimondja, hogy „az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni az ingatlan és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület – beleértve az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is – gondozásáról tisztán tartásáról, szemét és gyommentesítéséről, hó eltakarításáról és a síkosság mentesítéséről”. Ennek értelmében a tulajdonosoknak maguknak szükséges gondoskodniuk az ingatlan előtti járda, valamint a járda és az úttest közötti terület tisztántartásáról.

A kerület tisztántartása önkormányzatunk kiemelt feladatai közé tartozik. A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. munkatársai folyamatosan gondoskodnak a legális és illegális hulladék elszállításról, valamint a fertőzött területek fertőtlenítéséről. Számtalan lakossági bejelentés érkezik, miszerint nem önkormányzati tulajdonú területeken, a tulajdonosok – az említett rendelet ellenére - gyakran elmulasztják rendben tartani környezetüket. Ezekben az esetekben a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. rendszerint megtisztítja a területeket, azonban ez nagy költségeket ró önkormányzatunkra, ezáltal az egész kerületre és az adófizető polgárokra. Erre való tekintettel, kérjük, hogy amennyiben illegális hulladék elhelyezést észlel, illetékességből jelezze a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Közterület-felügyeleténél és/vagy a rendőrségen, annak érdekében, hogy hathatós intézkedéseket tehessenek a szemetelőkkel szemben.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2018. július 23-tól – a Bábolna Bio Kft. helyett - az RNBH Konzorcium végzi Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a főváros patkánymentes állapotának fenntartására vonatkozó irtási munkákat.

Amennyiben lakókörnyezetükben patkányokat, vagy azok jelenlétére utaló jeleket tapasztalnak, a 06/70-364-6531 telefonszámon jelenthetik be hétfőtől péntekig 8.00 órától 16.00 óráig. A köztes időszakokban üzenetrögzítő fogadja a hívásokat. Elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet bejelenteni a patkányészleléseket.

A bejelentésben szükséges megjelölni:

  • az észlelés pontos helyét (irányítószám, utca, házszám),
  • rövid leírást a látottakról (pl. élő patkány a pincében),
  • valamint elérhetőségét - lehetőleg egy telefonszámot - amelyen az irtást végző cég munkatársai felkereshetik a bejelentőt.

A kezelés elvégzése a lakosság számára díjmentes, azt teljes egészében Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozza.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail