Készül Csepel Környezetvédelmi Programja 2019-2025

Kategória: Közérdekű 2018. október 08. hétfő, 11:14

felhivasA 6 évre szóló program célja a jelen helyzet értékelésén alapuló főbb intézkedések megfogalmazása.

A kerület egyedülálló jellegzetessége a különböző társadalmi, környezeti és gazdasági adottságok együttes jelenléte, amely egyedi arculatot kölcsönöz a kerületnek. Csepelen az országosan is jelentős természetvédelmi területek mellett nagyforgalmú közutak és vasútvonalak, gondosan kezelt városi zöldfelületek, egyéb természeti értékek és turisztikai látványosságok egyaránt megtalálhatók.

Környezeti célkitűzés volt a változó éghajlati, környezeti, társadalmi-gazdasági körülményekhez, valamint az aktuális finanszírozási feltételrendszerhez alkalmazkodó kerületi koncepció kialakítása. A Környezetvédelmi Program meghatározza azokat a klímavédelmi, környezetvédelmi, zöldfelületi feladatokat, amelyek a lehetőségek erejéig elősegíthetik a kerület környezeti, természeti, urbanisztikai és társadalmi fenntartását és fejlesztését.

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (továbbiakban: Kvtv.) 48/A (1) bekezdés szerint a környezetvédelmi terv készítőjének az előkészítés során gondoskodnia kell a terv széleskörű társadalmi egyeztetéséről.

Az önkormányzat várja a lakosság, a civil szervezetek, illetve a vállalkozások észrevételeit a Környezetvédelmi Program tervezetével kapcsolatban a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre 2018. november 5-ig. A megküldött észrevételek­ – független szaktervezői vizsgálat – alapján indokolt esetben kerülnek beépítésre a Környezetvédelmi Programba. A beérkezett véleményekről készült összefoglaló az önkormányzati honlapon lesz elérhető. A tervezetet az önkormányzati képviselő testület jogosult jóváhagyni.

A hatályba lépést követően az aktuális Környezetvédelmi Program az önkormányzat honlapján lesz elérhető.

A Programtervezet az alábbi linken érhető el.

http://dokumentumtar.csepel.hu/index.php?f=801

Utoljára frissítve: 2018. október 08. hétfő, 11:56

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail