Balesetmegelőzési tanácsok a tanévre

Kategória: Közérdekű 2018. szeptember 19. szerda, 11:39

TBE 9050A 2018/19-es tanév kezdetével valamennyi gépjárművezetőnek ismét fokozattan kell számolni nagyszámban megjelenő gyermekekkel, akik – életkori sajátosságaik folytán – a kockázatokat még másként ítélik meg, a járművek sebességét és távolságát a felnőtteknél nehezebben, és esetenként pontatlanabbul becsülik meg, így hajlamosak az úttesten átszaladni, illetve tárgyak, vagy járművek takarásából hirtelen az úttestre lépni. A személyi sérülés és az anyagi kár megelőzése érdekében ezért nagy felelősség hárul a járművezetőkre.

 

Az iskolák környékén a járművezetők megállás és esetleges várakozás során legyenek figyelemmel a közúti közlekedés többi résztvevőjére is, megelőzve ezáltal a szabálytalan várakozásból eredő torlódások kialakulását. Ezek, illetve a napi stressz elkerülése érdekében javasolt korábban érkezni az iskolákhoz. Vezessünk toleránsan, ezzel is példát mutatva a gyermekeink számára.

Amennyiben a parkolás végrehajtása során, vagy a forgalomban történő haladás során mégis közlekedési baleset történne, mindenképpen álljunk meg, és a tőlünk elvárható segítséget adjuk meg bajba jutott embertársunknak. Ha a hatóság beavatkozása nem szükséges – a hatályos jogszabályok előírásai alapján – minden körülmények között törekedni kell a személyes adatok felek közötti cseréjére.

Amennyiben a balesetnek csupán szemtanúi vagyunk, a segítségnyújtási kötelezettség - amely akár életet is menthet - akkor is terhel minket!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

Csepeli Rendőrkapitányság

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 19. szerda, 11:56

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail