Nyáron is ingyenes az étkeztetés a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő csepeli gyermekeknek

Kategória: Közérdekű kedd, 10 július 2018 14:42

gyermektkeztets e1404204874679Fejfájás, kézremegés, figyelem- és koncentrációzavar, ingerlékenység, fáradékonyság – néhány tünet, amely megkeserítheti a gyerekek hétköznapjait amennyiben nem jutnak elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű táplálékhoz.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek számára az iskolai, óvodai, bölcsődei gyermekétkeztetést a kormány támogatásával ingyenesen biztosítja a csepeli önkormányzat. A napi egyszeri ingyenes étkeztetést – önerőből, önként vállalt feladatként - a kerület vezetése nyárra is kiterjeszti. Mindezt az arra jogosult gyermekek vehetik igénybe. Az intézkedés célja, hogy a nevelési-oktatási intézmények zárva tartásának idején se alakulhasson olyan krízishelyzet, melyben a gyermek nem jut hozzá a számára szükséges mennyiségű ételhez.

Az étel munkanapokon vehető át a Humán Szolgáltatások Igazgatósága épületében (Kiss János altábornagy utca 54.), az alábbi időpontokban:

- hétfő: 13 órától 17.45-ig

- kedd-csütörtök: 12.00-17.45-ig

- péntek 11.00-13.45.

Az ételeket augusztus 17-ig osztják.

Az önkormányzat a nyári étkeztetés biztosítása mellett a nyári napközis táborban szervezett szünidei programok alatt is biztosítja a rászoruló családok részére azokat a kedvezményeket, illetve ingyenességet, amelyekre az érintettek az intézményi (iskolai) gyermekétkeztetés során jogosultak.

Utoljára frissítve: kedd, 10 július 2018 15:20

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail