Kötet Prokop Péter festészetéről

Kategória: Közérdekű 2018. március 14. szerda, 11:51

prokopProkop Péter pap-festőművész kedves tisztelői!

A csepeli önkormányzat Prokop Péter (1919 - 2003) pap-festőművész 100. születésnapjára, 2019. jan. 6-ra ünnepi kötetet jelentet meg a Csepeli Önkormányzat Feledy Balázs és Prokopp Mária szerkesztésében.

A kötet a csepeli Szent József Otthonban őrzött Prokop Péter képek színes fényképeit fogja bemutatni 40 oldalnyi szöveggel.

A szövegrész nagyobbik felében Prokop Péter atya egykori barátainak és tisztelőinek megnyilatkozásait, emlékeit szeretnénk közölni.

Kérjük ezért, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel és röviden és velősen, mintegy 1400 karakterben fogalmazzák meg: Mit jelent számukra Prokop Péter atya művészete? Miben látják az ő festészetének legfőbb jelentőségét?

Mivel a kötetet az év végére meg kell jelentetnünk, és a nyomda augusztus végére kéri a megszerkesztett kötetet, ezért kérjük a kéziratot 12-es nagyságú Times New Roman betűkkel 2018 MÁRCIUS 31-ig

Prokopp Mária e-mail címére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mellékelünk a csepeli gyűjteményből egy fotó-válogatást, amelyek segíthetnek gondolataik megfogalmazásában.

https://photos.google.com/share/AF1QipNfj1nJs-honVOc8TX5850BtaTQllrhJ5r95iCENCu6jpk7VJonJ8lp9rOGV77QAg?key=TERyRGZZaDQ3c0JIZGVsRVlJUDFuU3h6N3F6ckpR

Örömmel vesszük, ha hivatkoznak egy vagy több kiválasztott festményre a fotók számának megadásával.

A tisztelt címzetteket kérjük, hogy továbbítsák ismerőseiknek is ezt a felkérő levelet. hogy valóban minél szélesebb körű megnyilatkozásokat közölhessünk.

Hisszük, hogyha csokorba gyűjtjük, hogy mit adott nekünk Prokop Péter a képein keresztül és a készülő kötetben meghatározzuk Prokop Péter helyét a 20. század hazai és az európai festészetében, ezzel a legnagyobb ajándékot adjuk Péter atyának és hazánk szellemi-vallási életének.

 

Tisztelettel

Feledy Balázs és Prokopp Mária

Utoljára frissítve: 2018. március 14. szerda, 12:05

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail