Óvintézkedések a hideg miatt

Kategória: Közérdekű 2018. március 02. péntek, 13:22

mnuszAz elmúlt napok szokatlanul zord időjárása miatt vörös kódot rendeltek el az országban, és rendkívüli intézkedéseket vezettek be a rászorulók érdekében. Csepelen a Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI), a rendőrség, a közterület-felügyelet munkatársai, valamint más szervezetek szociális munkásai kiemelten odafigyelnek azokra, akik a hideg időjárás miatt szükséget szenvednek.

A rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársai a szokottnál is sűrűbben járőröznek azokon a területeken, ahol tudomásuk szerint a szabadban élnek emberek. Őket hajléktalanszállókba, melegedőkbe küldik. A HSZI munkatársai számon tartják azokat, akik egyedülállóként élnek otthon, és különös figyelmet igényelnek. Folytatják a tüzifák osztását, amelyet a Csepeli Városgazda Zrt. szállít ki a helyszínekre. Rászorultság esetén tartós élelmiszert is juttatnak a nehéz helyzetben élőknek. A HSZI munkatársai, valamint a szociális munkások, gondozók sorra járják a hajléktalanszállókat, melegedőket, illetve az utcákon élő embereket, hogy segítséget nyújtsanak. A hajléktalanszállók minden jelentkezőt befogadnak.

A hajléktalanokat ellátó intézmények országos kihasználtsága januárban 78, februárban 84 százalékos volt, az elmúlt napok rendkívüli hideg időjárása pedig 92 százalékosra növelte a telítettséget.

cs. a.

Utoljára frissítve: 2018. március 02. péntek, 13:39

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail