Amit a diákmunka kapcsán tudni kell!

Kategória: Közérdekű 2017. július 10., hétfő 09:31

diakmunkaMinden évben több ezer középiskolás, főiskolás és egyetemista diák vállal rövidebb-hosszabb ideig nyári munkát, pénzkereset reményében. A fiatalkorban szerzett munkahelyi tapasztalatok jelentős előnyöket jelentenek a fiatalok számára, de foglalkoztatásuk  fokozott kockázatot is jelenthet. A nyári diákmunkával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának szakemberei foglalták össze.

 

Általános szabály, hogy a diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes.

A munkaviszonyt létesítő munkaszerződést írásba kell foglalni. A munkaviszony létrejöttét – a munkaszerződés írásba foglalása mellett és legkésőbb a munkavállaló munkába lépéséig – be kell jelenteni az adóhatóság részére is.

Ha a munkavégzés nem rendszeresen történik, a munkáltató és a munkavállaló a munkaviszony egyszerűbb formáját is választhatja. Ilyen forma az egyszerűsített foglalkoztatás vagy alkalmi munka. Ennél a foglalkoztatási formánál nem szükséges írásbeli munkaszerződés megkötése; az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munka ugyanis az adóhatóság felé történő bejelentéssel jön létre.

Gyakori foglalkoztatási forma a diák munkavállalók esetében az iskolaszövetkezetek közreműködésével történő munkavállalás is. Ilyenkor a diák a tagsági jogviszony mellett munkaviszonyt is létesít az iskolaszövetkezettel, mely biztosítja számára a munkalehetőséget.

A fiatalkorúak nem végezhetnek éjszakai munkát (22:00 óra és 6:00 óra közötti időtartam), nem rendelhető el számukra rendkívüli munkaidő, napi munkaidejük pedig nem haladhatja meg a 8 órát. munkát, a napi 8 órás korlát szempontjából valamennyi munkaidőt össze kell adni!

A diák munkavállalóknak is jár az éves rendes szabadság, a naptári évnél rövidebb foglalkoztatásnál az éves szabadság időarányos részét vehetik igénybe. Ha a diák munkavállaló foglalkoztatása iskolaszövetkezeti keretek között történik, részére szabadság nem jár, azonban a munkavégzési kötelezettséggel nem járó időtartam ebben az esetben sem lehet kevesebb, mint amennyi szabadság „rendes” munkaviszony esetében részére járna.

Természetesen az elvégzett munkáért a munkavállaló részére a munkaszerződésben megállapított munkabér jár. A munkavállalónak mindenképp meg kell kapnia a havi minimálbér időarányos részét.

A cikket teljes terjedelemben a Csepeli Állások Oldalán olvashatják. 

Utoljára frissítve: 2017. július 10., hétfő 11:02

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail