Csepel hangjai

Kategória: Közérdekű 2017. június 06. kedd, 11:09

FabokTöbb mint öt éve alakul meg a kórus, s előadásaikkal azóta többször is elkápráztatták a nagyérdeműt. A Gróf Széchenyi István Általános és Két Tannyelvű Általános Iskola különlegesének karának, a Csepel Hangjának tagjai sokszor bebizonyították: a zenének hatalmas ereje van.

 

Fabók Ágnes, az énekkar vezetője a kezdetekről elmondta: 2011 októbere óta tart énekórákat a Gróf Széchenyi István Általános és Két Tannyelvű Iskolában. Több mint öt évvel ezelőtt, egy karácsonyi műsorra készülődve vetődött fel először egy énekkar ötlete. Az elhatározást tett követte, végül egy teljes negyedikes és egy ötödikesosztályból állt fel a csapat, nevük pedig Csepel Hangja lett. A legfiatalabb szereplő 5, legidősebb több mint 18 éves.

Gyerekek, szülők, tanárok

Kezdetben klasszikus énekkarként léptek fel, újításként azonban egy idő után musicalrészleteket is előadtak. A gyerekeknek tetszett, hogy beöltözhettek, táncolhattak, innen pedig egyenesút vezetett a színházi darabok bemutatásáig. A Diótörő és az Egérkirály című darabbal kezdték, azóta pedig kizárólag színházi produkciókat adnak elő. Ilyen például a Karácsonyi ének, a Valahol Európában, A dzsungel könyve és a Légy jó mindhalálig. A kiváló hangulatot jól mutatja, hogy gyakran a szülők is beállnak az énekkarba szerepelni, és persze a kórusvezetőjének is akad segítsége a többi tanár részéről.

Különleges világ

Talán ennek is köszönhető, hogy néhány hete egy rendhagyó, A Reménység hangjai címet viselő darabbal értek el óriási sikert a Királyerdei Művelődési Házban. A mű különlegessége, hogy az énekkar tagjai által összeválogatott könnyűzenei dalok adják a történetet. A história szerint egy árvaház mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, tragikus sorsokat, a múlt fájdalmai elől menekülőgyerekeket ismerve meg. Ebbe a közegbe új tanár érkezik, aki megtanítja a gyereket, hogy higgyenek a jobb jövőben. Erre biztatja diákjait Fabók Ágnes is, akinek kezdetektől fogva feltett szándéka volt, hogy megismertesse a gyerekekkel a zene erejét, megszerettetve velük egy különleges világot. Célja pedig nem más, minthogy szeressenek énekelni a gyerekek, és élvezzék azt, amit csinálnak, valamint büszkén, határozottan tudjanak kiállni egy-egy jól sikerült produkcióval mindenféle gátlás nélkül. „Egy színházba nehéz szereplőként bekerülni, egy színjátszó szakkört pedig nem feltétlenül tud mindenki megfizetni. Nálunk viszont semmiért nem kell pénzt adni. Éppen ezért úgy gondolom, kórusunk egy kiváló lehetőség a gyerekeknek arra, hogy ki tudják próbálni magukat” – zárta sorait a 31 éves énekkarvezető.

A 88 főből álló énekkar június 9-én, 19 órakor lép színpadra a Csepeli Szurkolói Arénában. A Reménység hangjai című előadásra a belépés ingyenes.

 

Utoljára frissítve: 2017. június 06. kedd, 11:45

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail