Út a munkaerőpiacra bérköltség-támogatással

Kategória: Közérdekű 2017. május 08. hétfő, 08:42

calculator 428294 1920A VEKOP munkaerőpiaci programok az álláskeresők elhelyezkedéséhez nyújtanak segítséget. Azon túl, hogy a programok keretében lehetőség van képzési támogatásra és vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra, az elhelyezkedést bérköltség-támogatással is segítik a programok.  Ez utóbbit azok a munkaadók igényelhetik, akik vállalják a programba bevont álláskeresők foglalkoztatását. 

A programban résztvevő munkáltatók többféle támogatási konstrukciót is igényelhetnek, s ezzel akár több millió forintot is megtakaríthatnak! Ezt jó tudni nem csak a munkaadóknak, de az álláskeresőknek is, akiknek javasoljuk, hogy már az állás megpályázásakor jelezzék leendő munkaadóik felé, hogy foglalkoztatásuk esetén a munkáltató jogosult bérköltség-támogatás igénylésére.

Közép-Magyarországon kétféle programban és többféle konstrukcióban érhető el munkaerőpiaci VEKOP támogatás. A 25-64 év közöttieket megcélzó VEKOP-8.1.1. számú „Út a munkaerőpiacra” program keretében háromféle formában nyújtható bérköltség támogatás. (Megtakarítás-kalkulációra példát és további információ ITT találhatnak. ) A fiataloknak szóló VEKOP-8.2.1. számú „Ifjúsági Garancia” programban (célcsoportjai a 25 év alatti (a felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 év közötti) fiatalok) 3+1 konstrukció áll rendelkezésre. (Megtakarítás-kalkulációért és további információért Kattintson ide!)

További információ:

A programokról további híreket a Csepeli Állások Oldalán, a hírek között olvashatnak (Kattintson ide!).

A VEKOP programokról bővebb információt az http://nfsz.munka.hu oldalon, a programok címszó alatt találhatnak (Kattintson ide!). Részletes felvilágosításért az állami foglalkoztatási szervként eljáró kerületi hivatal munkatársaihoz is fordulhatnak.

Utoljára frissítve: 2017. május 08. hétfő, 08:55

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail