Visszaáll az eredeti autóbusz-közlekedési rend Csepel központjában Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2017. április 11., kedd 11:18

bkkA Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetést követően, a csepeli önkormányzat kérésére úgy döntött, hogy május 5-től a 35-ös, a 36-os, a 148-as és a 151-es autóbuszjáratok újra az eredeti útvonalon, vagyis a Kossuth Lajos úton közlekednek majd Pesterzsébet felé.

A történet előzménye, hogy 2015-ben a Kossuth Lajos utca felújítási munkálatai során a 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es autóbuszjáratokat a Szent Imre teret követően ideiglenesen a II. Rákóczi Ferenc út-Ady Endre út nyomvonalára terelték. A BKK Zrt. a munkálatok befejeztével ezt az útvonalat kívánta véglegesíteni. A társaság álláspontja szerint az eredeti útvonal visszaállítására azért nem volt lehetőség, mert a felújítás után a szűk keresztmetszet miatt a Vermes Miklós utcáról a Kossuth Lajos utcára nagy ívben balra kanyarodás csak „komolyabb” építési munkálatokkal lehetett volna megvalósítani.

A BKK Zrt. az utazók, a terelőúton lakók és a csepeli önkormányzat kérése alapján vizsgálta felül ezt a döntést. Ábel Attila alpolgármester erről elmondta: önkormányzati körzetében több százan keresték meg és kérték az eredeti útvonal helyreállítását. Ezzel ő is egyetértett, mivel a terelőút szerinte több szempontból is kifogásolható volt.

- Egyeztettünk a polgármesterrel, majd a BKK-val, ahol megértették a problémát, de nem volt egyszerű újratervezni a forgalmi rendet. A buszok kanyarodásával volt gond, de végül sikerült egyszerű megoldást találni. Ezúton is köszönöm a megértést és a segítséget a polgármester úrnak és a BKK vezetésének – emelte ki az alpolgármester.

A BKK Zrt. elfogadta a javaslatot, így május 5-től újra a régi útvonalat használhatják majd a Pesterzsébet felé közlekedő utasok.

Csepel.hu

Utoljára frissítve: 2017. április 13., csütörtök 09:04

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail