apaanyagyerekAz eddig rendelkezésre álló adatok alapján több mint 1,4 millióan kapják kézhez a családi adóvisszatérítést már februárban. Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

utfelujitasTisztelt Csepeli lakosok!
Az Erkély utca (Tölgyes u. – Jázminos u. között), az Orgonás utca (Diós u. – Szent István út között), az Örvény utca (Királyerdő út – Királyhágó út között), valamint a Mátra utca (Szentmiklósi út – Királyerdő út között) utakon 2022. január közepétől kezdődően csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítéssel egybekötött útépítési munkálatok veszik kezdetüket.

korcimerBudapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata pályázatot hirdet a területi ellátási kötelezettséggel működő, az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról szóló 12/2019. (VII.03.) önkormányzati rendelet 1. számú mellékletében meghatározott 15. számú háziorvosi körzetben, vállalkozási formában, határozatlan időre szóló feladat-ellátási szerződés keretében vagy helyettesítés útján történő felnőtt háziorvosi feladatok ellátásra.

korcimerBudapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata pályázatot hirdet a területi ellátási kötelezettséggel működő, az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról szóló 12/2019. (VII.03.) önkormányzati rendelet 1. számú mellékletében meghatározott 14. számú háziorvosi körzetben, vállalkozási formában, határozatlan időre szóló feladat-ellátási szerződés keretében vagy helyettesítés útján történő felnőtt háziorvosi feladatok ellátásra.

korcimerA hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény előírja, hogy a hulladéktól csak kijelölt vagy arra fenntartott helyen, a környezet veszélyeztetését kizáró módon lehet megválni. Mindez kapcsolódik a jogellenesen (akár közterületen, akár magánterületen) elhelyezett hulladékok problémaköréhez, amelynek kezelésére az Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít.

korcimerTisztelt Csepeli lakosok!
Tájékoztatjuk önöket, hogy 2022. január 17-20. között a Királyerdei Művelődési Ház és a Csepeli Helytörténeti Múzeum filmforgatás miatt zárva lesznek. A művelődési ház épületében található posta és könyvtár ez idő alatt is várja az ügyfeleket, olvasókat!

XXI.ker 2022 v2 Tisztelt Csepeliek!

Az idei évi rendes lomtalanítás 2022. február 14-e és február 25-e között lesz. A lomok kikészítésének időpontjai a mellékelt térképen láthatók.

korcimerTisztelt Csepeliek!

A hulladékgyűjtők – közszolgáltató általi szemételvitelhez szükséges időtartamot meghaladó – tartós jellegű közterületi kihelyezéséhez a csepeli önkormányzattól közterület-használati hozzájárulás beszerzése szükséges január 1-től. Az erről szóló, 2021 decemberében elfogadott 18/2021. (XII. 22.) számú önkormányzati rendelet tartalmazza a kitölthető kérelmet (9-es melléklet) és a kitöltési segédletet is. A rendelet ezen a linken érhető el.

kontratA hivatásos rendvédelemben szolgálatot teljesítők január 1-jétől 10 százalékos illetményemelésben részesülnek, emellett az arra jogosultak egyszeri, hathavi fegyverpénzt is kapnak - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán.

Ökumenikus Imahét január 16-tól

2022. január 05. szerda, 13:48

4538A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2022. január 16-23. között szervezi az Ökumenikus Imahetet.