Karbantartás miatt 2022. augusztus 6-án és 7-én (szombaton és vasárnap) a H7-es HÉV nem közlekedik. A vonatok helyett a Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között a H7-es pótlóbusszal, a Szent Imre tér és Csepel HÉV-állomás között egyéb járatokkal lehet utazni.

A csatlakozások biztosítása érdekében a Csepel, Szent Imre tértől induló 71-es, 138-as és 238-as járatok egyes kora reggeli indulásai néhány perccel későbbre tolódnak.

A3 altvj H7 vgz 220806

hosegAz országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 00.00 órától 2022. augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

rendkivuli lehetoseget biztositanak az energiaszolgaltatok a meroallas bediktalasara 600x315 cropAz MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja – áll a társaság közleményében.

Nem jár automatikusan, így a kormányhivatalokban lehet igényelni a rezsicsökkentés által biztosított nagycsaládos gázárkedvezményt. A kedvezményt három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe.

 

A háromgyerekesek esetében az éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felefelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, 1020 forint tizedét.

 

Az igénylőknek magukkal kell vinniük az utolsó havi gázszámlájuk befizetéséről szóló igazolást és a szolgáltatási szerződésüket, és a kedvezményt csak az a szülő veheti igénybe, akinek a nevére szól a gázszámla.

 

A kérelmet az igénylő lakóhelye szerint illetékes fővárosi/ megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani az erre a célra rendszeresített igénylőlapon. A kérelem a kormányhivatalok családtámogatási ügyfélszolgálatán, valamint az ország több mint 300 kormányablakában is benyújtható.

 

További részletek a mellékelt fotón!

Utmutato a nagycsalados foldgaz arkedvezmenyhez 1 page 0001

Utmutato a nagycsalados foldgaz arkedvezmenyhez 1 page 0002

Utmutato a nagycsalados foldgaz arkedvezmenyhez 1 page 0003

 korcimer

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

pályázatot hirdet

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Humán Szolgáltatások Igazgatósága

intézményvezetői beosztás ellátására

Munkáltató: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete, az egyéb munkáltatói jogokat a polgármester gyakorolja (Mötv. 19. §).

szunyogirtas crop 644x300 Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

korcimer

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatalban

2022. augusztus 1-től

2022. augusztus 19-ig

Igazgatási szünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

korcimer

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata pályázatot hirdet a területi ellátási kötelezettséggel működő, az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról szóló 12/2019. (VII.03.) önkormányzati rendelet 1. számú mellékletében meghatározott 14. számú háziorvosi körzetben, vállalkozási formában, határozatlan időre szóló feladat-ellátási szerződés keretében vagy helyettesítés útján történő felnőtt háziorvosi feladatok ellátásra.

Az ellátandó terület utcajegyzéke megtekinthető: https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2020/07.09/12_2019_korzetrendelet_egyseges_2020.12.09._frissitve.pdf

korcimer

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata pályázatot hirdet a területi ellátási kötelezettséggel működő, az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról szóló 12/2019. (VII.03.) önkormányzati rendelet 1. számú mellékletében meghatározott 15. számú háziorvosi körzetben, vállalkozási formában, határozatlan időre szóló feladat-ellátási szerződés keretében vagy helyettesítés útján történő felnőtt háziorvosi feladatok ellátásra.

Az ellátandó terület utcajegyzéke megtekinthető: https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2020/07.09/12_2019_korzetrendelet_egyseges_2020.12.09._frissitve.pdf

heatA katasztrófavédelem azt kéri, ne hagyjunk öngyújtót, spray-t, alkoholtartalmú fertőtlenítőt az autóban, mert túlmelegedhet. Naponta száz tűz keletkezik Magyarországon, a leégett terület nagysága tízszerese a tavalyinak.