TBE 0329Ünnepélyes keretek között átadták a Királyerdei Művelődési Ház felújított parkját. A Kulturális Örökség Napjához kapcsolódó rendezvényen az intézmény egykori névadójáról, Rideg Sándor íróról is megemlékeztek, akinek éppen 75 éve jelent meg Indul a bakterház című műve. Ebből az alkalomból az épület előtt egy új, a regény szereplőit megidéző szoborcsoportot is avattak. Az est zárásaként pedig a népszerű regény színpadi változatát nézhette meg a közönség. Az eseményen részt vett Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester is.

Boldog Jerzy Popieluszkora emlékeztek

2018. szeptember 14., péntek 13:13

TBE 9517Boldog Jerzy Popieluszko születésnapjára emlékeztek a Sport és Szabadidőközpontban található emlékműnél, valamint a Popieluszko és a Vágóhíd utcák kereszteződésében elhelyezett emléktáblánál.

Játékos járdafestések lepték el Csepel utcáit

2018. szeptember 07., péntek 12:13

 DSC3471

Dinoszauruszok, naprendszer és ugróiskola. Ezentúl nemcsak a könyvekben vagy otthonainkban találkozhatunk ezekkel a játékos és ismeretterjesztő jelenségekkel, hanem Budapest különböző kerületeiben is fellelhetjük őket, méghozzá járdafestések formájában.

Csík László nyolcvanéves

2018. szeptember 07., péntek 12:05

csiklaszloEgykori sporttársak, családtagok, barátok, tisztelők köszöntötték nyolcvanadik születésnapja alkalmából Csík Lászlót, a négyszeres magyar bajnok (1968, 1969, 1970, 1973) és a négyszeres magyar kupagyőztes (1969, 1970, 1971, 1972) csepeli röplabdalegendát. Csík László családja a második világháború alatt Erdélyből menekült Magyarországra, és a Győr-Moson-Sopron megyei Bakonyszentlászlón telepedtek le. A röplabdához való tehetsége korán, már az általános iskolában megmutatkozott. Középiskolai tanulmányait Várpalotán végezte, ahol a helyi csapat még nem igazolt játékosaként figyeltek fel rá.

jutalomtaborIdén is nagy sikerrel zárult a jó tanuló, jó sportoló tábor, mely rengeteg élménnyel, tartalmas programokkal várta a kerület legeredményesebb diákjait. A táborozók csakúgy, mit tavaly, ezúttal is a festői szépségű Tusnádfürdőn élvezhették a gondtalan kikapcsolódást.

Hírek a csepeli iskolákból

2018. szeptember 07., péntek 11:36

kajakNyár a Körös-parton

A Karácsony Sándor Általános Iskolából az idei nyáron is ötven gyerek nyaralt a Körös partján a már megszokott programokkal: sok-sok fürdéssel, szekerezéssel, evezéssel, banánhajózással, tábortűzőrzéssel, mozizással, csapatépítő játékokkal, sporttal, szalonnasütéssel, éjszakai akadályversennyel. A tábor végére a gyerekek igazi kis csapattá, közösséggé váltak, segítették egymást. Köszönet a szervező pedagógusoknak: Keszy-Harmath Eszternek, Kalocsa Szilviának.

Testvérvárosi találkozó Kielcében

2018. szeptember 05., szerda 09:49

DSC 02652018. augusztus 30. és szeptember 1. között Kielce városában került megrendezésre az a testvértelepülési találkozó, amelyre a csepeli önkormányzat is meghívást kapott. Az önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester vett részt a háromnapos programsorozaton.

TBE 9050Szeptember 3-án a csepeli iskolásoknak is becsengettek, reggel nyolc órakor tanévnyitó ünnepséggel indult az új tanév. Idén a Lajtha László Általános Iskola adott otthont a városi tanévnyitónak, ahol a diákokat Tóth Imréné intézményvezető és az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester köszöntötték. A Dél-Pesti Tankerületi Központot Tóth János tankerületi igazgató képviselte.

Megemlékeztek a II. világháború befejezéséről

2018. szeptember 02., vasárnap 13:12

TBE 8963Ma arra emlékezünk, hogy napra pontosan 72 évvel ezelőtt, 1945. szeptember 2-án a Tokiói-öbölben, a Missouri csatahajó fedélzetén MacArthur amerikai tábornok előtt a japán küldöttség a kormány és a hadsereg nevében aláírta a kapitulációs okmányt.

34379711 451817768616546 3489341438267752448 nA BGSzC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziumában hagyománynak számít az Erasmus+ és más hazai pályázatokban való folyamatos, aktív részvétel. Augusztus végén zárul le az iskola legutóbbi KA1-es projektje, amelyben nyolc tanár részesült külföldi továbbképzésben, hárman pedig egy un. job shadowing tevékenységben vettek részt. Az iskola vezetése és a tanárok is egyformán fontosnak tartják a módszertani fejlődést, de a modern, hatékony módszerek és technikák elsajátításához bizony idő kell. Éppen ezért a legtöbb két hetes tanfolyamon való részvételt a nyári szünetre időzítettük.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail