Mozgásfejlesztő játékok bölcsődéseknek, új sporteszközök fogyatékosoknak

Kategória: Közélet 2017. március 10., péntek 16:33

TBE 6832Mozgásfejlesztő játékokat kaptak a csepeli bölcsődék, a HSZI Völgy utcai Gondozási Részlegében új bútorokat és sporteszközöket adtak át március 10-én.

Az Erdősori bölcsődében tartott átadóra, utána a Gondozási Részlegbe látogattak a csepeli önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester, Fatérné Rothbart Mária, a HSZI intézményvezetője, Lantai-Metz Tímea intézményfelügyeleti ágazatvezető, valamint Nagyné Kovács Tímea szociális és egészségügyi referens.

 

Az Erdősori bölcsődébe járó apróságok énekműsorral kedveskedtek a vendégeknek, majd hamar birtokba vették a krokodilos hintázót, felmásztak a színes csúszdára és a mini labdákkal játszottak. Örömüket lelték a süni fapolcon található újdonságok kipróbálásában is. Az új játékokat a csoportszobákban helyezik el.

A Völgy utcai Gondozási Részlegben új kanapék, asztalok, székek és fitneszgépek is biztosítják a fogyatékos személyek nappali ellátását. A belül megszépült intézményt enyhe, középsúlyos értelmi fogyatékos, halmozottan fogyatékos és autista személyek kereshetik fel. Számukra képességfejlesztő foglalkozásokat szerveznek az ott dolgozó szakemberek. A közösségben töltött mindennapokat mostantól testmozgással bővíthetik. Az új sporteszközöket néhányan azonnal örömmel használták.

A vendégek megtekintették az 1998 óta működő intézmény felső szintjét, amelyet 2012-ben autista személyek ellátását biztosító gondozási egységgé alakította át az önkormányzat.

Az új játékok, bútorok és sporteszközök megvásárlását a városvezetés támogatta.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Utoljára frissítve: 2017. március 10., péntek 17:05

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail