MAJTÉNYI VALLJON SZÍNT!

Kategória: Közélet 2017. március 09., csütörtök 14:44

nsz09Majtényi valljon színt; honnan a pénz, mire kapta és ki jelölte őt? – kommentálta Németh Szilárd azt, hogy az átláthatatlanul működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKKI) vezetője lett a baloldal közös államfőjelöltje.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: az intézetben több volt SZDSZ-es politikus tölt be vezető pozíciót, „ilyen kis SZDSZ-es fészeknek tűnik az egész”.

Németh Szilárd elmondta azt is, hogy az EKKI-t Soros György hozta létre, Majtényit ő ültette az intézet élére, azzal a szándékkal, hogy az amerikai üzletember Magyarországon meg tudja valósítani politikai céljait.

Soros György a magyar kormány bukását kívánja, amikor a Fidesz-KDNP vezeti az országot – mutatott rá, hangsúlyozva: Soros a nemzetállamok ellen van és a nemzetközi nagytőkét szeretné látni Európában is.

„Olyan Európai Uniót vizionál, amely nem a nemzetállamok Európája, hanem a nemzetközi nagytőke által befolyásolt” közösség.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kitért arra is, hogy az államfő személyében egy olyan embert választunk meg, akinek meg kell testesítenie a nemzet egységét, és az Alaptörvényre esküszik fel.

Ennek kapcsán Németh Szilárd felidézte, Majtényi többször hangoztatta, hogy szerinte Magyarországnak nincs is érvényes alaptörvénye.

Ha mégis megválasztanák Majtényit, akkor mire tenne esküt? – tett fel a kérdést.

Az EKKI vezetője – saját bevallása szerint – 57 millió forintot kapott az intézeten keresztül, de az eddig napvilágot látott információk szerint 145 millió forint érkezett hozzá igazoltan Soroséktól – közölte Németh Szilrád.

Ugyanakkor a kormánypárti politikus kérdésként fogalmazta meg azt is, hogy mire kapta ezt a pénzt Majtényi intézete, mi volt a megbízás? Ha a baloldal jelöltjének szándékai tiszták, miért tagadja le, hogy találkozott Sorossal? – emelte ki.

Aki köztársaságielnök-jelölt lesz, annak minimum igazat kell mondania – vélekedett Németh Szilárd. Ezért szerinte nem csak a kormánypártok, hanem az emberek is választ várnak Majtényitól arra, hogy honnan a pénz és kit fog képviselni, ha köztársasági elnökké választják – húzta alá a frakcióvezető-helyettes.

 

(fidesz.hu)

Utoljára frissítve: 2017. március 09., csütörtök 15:02

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail