Képes mesekönyv minden csepeli óvodának Kiemelt

Kategória: Közélet 2017. február 15., szerda 13:57

TBE 6005Óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló négykötetes képeskönyvet ajándékozott a csepeli önkormányzat a Csodakút óvodának február 15-én. A kiadványt minden csepeli önkormányzati óvoda megkapja, de az alapítványi működtetésű roma óvodát is megajándékozzák. A kötet címe: Világnak virága, szerzője Czárán Eszter. A köteteket Borbély Lénárd polgármester és Gyuri atya adta át Szűcsné Gál Etelka óvodavezető jelenlétében az óvodásoknak. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester.

Czárán Eszter: Világnak virága című képeskönyve a magyar hagyományainkat, keresztény műveltségünket ismerteti meg az olvasóval. Célja az, hogy a gyerekeket visszavezesse régi szokásainkhoz, abba a világba és gondolkodási rendszerbe, amely évszázadokon át jól működött, amely emberhez közeli és Isten előtt kedves volt, és ma is megvalósítható. A kiadványt gyermekrajzok, természeti képek, kézműves munkák képei gazdagítják. Fontos törekvés, hogy megismerjük, ápoljuk, továbbadjuk hagyományainkat, és hogy e kincsünk élő maradjon, így utódaink is magyarként élhessenek e hazában. 

A program azzal zárult, hogy Szeleczkiné Lőrincz Erzsébet óvodapedagógus olvasott fel történeteket a könyvből a gyerekeknek. 

cs. a. 

Utoljára frissítve: 2017. február 16., csütörtök 14:18

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail