"Sétahajó, lágyan ring a Dunán" - kilencedik alkalommal kirándultak a csepeli idősek Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. június 24. péntek, 08:34

TBE 5990Ismét hajókirándulásra invitálta a csepeli önkormányzat a kerület nyugdíjasait: idén már harmadik alkalommal telt meg a Zsófia főhercegnéről elnevezett hajó. A június 23-ai kirándulás különleges volt, mert ezúttal Budapest esti fényeit is megnézhették az utasok: a hajó 19 órakor indult el a kikötőből. A fedélzeten Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a vendégeket, s elmondta, az első, 2014.október 1-én, az Idősek Világnapján megrendezett hajózást azóta már nyolc követte, s továbbiakkal is szeretnének kedveskedni Csepel idős lakóinak.

Egy kisebb baráti társaság - néhányuk már részt vett hajózáson - a felső fedélzeten foglalt helyet. Ahogy elmondták, nagyon jó kezdeményezésnek tartják ezeket a kirándulásokat, jól esik, hogy az önkormányzat figyel az idősekre."Én már voltam tavaly hajózni, ám ez a mostani út más: varázslatos az esti város a vízről, nem is láttam még így. Nagyon meleg volt ma, gondolkodtam, eljöjjek-e, de nem bántam meg: itt fenn kellemes az idő, és a látvány felejthetetlen"- mondta egyikük.

A hajózás - melyet a ismét a Csepel Városkép Kft. szervezett - remek hangulatban telt. Volt zene, tánc, jókedv, terített asztal.

A kiránduláson Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester is rész vett. 

 Fotó: Tóth Beáta

 

Teljes galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

Utoljára frissítve: 2016. június 24. péntek, 10:23

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail