A Mátyás iskolában is kitört a szünidő

Kategória: Közélet 2016. június 21. kedd, 08:11

TBE 5169Június 20-án a Mátyás Király Általános Iskolában is elbúcsúztatták a 2015/2016-os tanévet. Az eseményen Morovik Attila alpolgármester köszönt el a diákoktól. Beszédét az alábbiakban olvashatják:

 

 

 

 

 

Tisztelt Intézményvezető Asszony! Tisztelt Ünneplő Közönség! Kedves Diákok!

Az elkövetkező napokban a kerület valamennyi általános iskolájában utoljára szólalnak meg a csengők, utoljára nyílnak ki az iskola kapui a 2015-2016-os tanévben. Nagyon sok diák izgatottan várta már ezt a pillanatot. Különösen azok, akik a nyári szünidőre már kész tervekkel készültek: táborozás az osztálytársakkal, pihenés vidéken a nagyszülőknél. Azt hiszem, azok sem lesznek szomorúak, akik még nem tudják, hogy mivel töltik a szünidőt. Szeretnék ebben is segíteni: az önkormányzat minden nyáron szeretettel és gazdag programokkal várja a gyerekeket az Ifjúsági táborban a Duna-parton. A napi étkezési díjon kívül minden programot ingyenesen vehetnek igénybe a napközis tábor lakói.

Öröm számomra, hogy ma a kerület egyik nagyhírű általános iskolájában: a Mátyásban zárhatom le az idei tanévet.

Ahogy közeledett ez a nap, egyre többször jutottak eszembe a volt iskolám évzáró ünnepségei is, a bizonyítványosztás, az osztályfőnököm, aki mindig egy-egy rövid, de tanulságos mondattal egészítette ki az érdemjegyeinket.

Tisztelt Pedagógusok! Tudom, hogy Önök is egy-egy megfontolásra érdemes gondolattal vagy személyre szabott jó tanáccsal engedik útjukra a tanítványaikat. És tudom, hogy munkájuk az utolsó csengetéssel nem ér véget. Figyelik, óvják tanítványaikat a szünidőben is és szeptemberben visszavárják őket.

Ezt a fáradhatatlan és kitartó munkát támogatja az Önkormányzat és polgármesterként én is Csepel szerte minden fejlesztéssel, az új számítástechnikai laborokkal és kémiatermekkel, a műfüves focipályákkal az iskolaudvarokon, az ingyenes úszásoktatással és a Szent Imre téri műjégpályával, az országhatárt átlépő osztálykirándulások megszervezésével.

Hiszem és tudom, hogy gyermekeink jövője az iskolában formálódik. Közös célunk, hogy a mostani diákok sikeres, boldog felnőttek legyenek. Ezért tartom kiemelten fontosnak, hogy Csepel Önkormányzata – ahogy eddig is- ezután is, erejéhez mérten támogassa a kerületben folyó oktató-nevelő munkát.

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

Diákként úgy éreztem, hogy nagyon gyorsan rohan el a június, július, augusztus… Apaként már tudom, hogy milyen hosszú is tud lenni a nyári szünet. Nem tudjuk idehozni a Balatont, de egyre több igényes és esztétikus közösségi teret alakítottunk ki.

Polgármesterként is csak az lehet a célom, hogy Csepel szerethető, békés, biztonságos kerület legyen mindnyájunk örömére! Jó példával jártunk elöl, amikor megtisztítottuk és virágokkal ültettük tele köztereinket, utcáinkat. A kiserdőt és a Duna-partot rendbe hoztuk, hogy a családok békés és zöld környezetben tölthessék szabadidejüket. A Daru-dombnál bicikli pályát, a kerület több pontján kültéri fitneszparkokat alakítottunk ki.

Az intézményeinket és a játszótereinket pedig folyamatosan újítjuk fel.

Az elmúlt hetekben adtuk át a Hollandi úton a „kalózhajós játszóterünket”, ami az országban is egyedül álló, mert az egyedi készítésű fajátékok mellett baba-, baba-mama és mozgássérült hinta is várja a családokat.

Kiemelten támogatom a csepeli utánpótlás-nevelést több sportágban is, a kerületi kulturális és hagyományőrző egyesületeket. A nagyszülőknek – mindamellett, hogy ingyenessé tettük a Csepeli Strand használatát – rendszeresen kulturális és szabadidős programokat szervezünk. Mindezt azért, hogy valóban egy nagy családként élhessünk itt Csepelen szeretetben, biztonságban és békességben.

És engedjék meg, hogy az elmúlt napok eseményeinek tükrében – gondolok itt a magyar válogatott kiváló szereplésére – szeretettel hívjam meg Önöket a Csepeli Szurkolói Arénába, ahol már eddig is több ezer csepeli ünnepelte a magyar focistákat, és remélem, ünnepli ezután is, mert lesz mit… Augusztusban pedig a magyar olimpikonokért szoríthatunk!

Valóban igényes környezetben, az aréna mellett a gyermekek számára kialakított játszótérrel várjuk a sportkedvelő családokat.

Mindezek fényében minden csepeli pedagógusnak, minden csepeli családnak szép, tartalmas nyarat kívánok! A tartalmas pihenés mellé közös nagy szurkolásokat és közös nagy sikereket mindnyájunknak!

Hajrá nyár! Hajrá magyarok!

 

Utoljára frissítve: 2016. június 21. kedd, 11:51

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail