Nyomtatás

Elballagtak az Eötvös József Általános Iskola végzősei

Kategória: Közélet 2016. június 16. csütörtök, 09:48

TBE 4959Ballagási ünnepséget rendeztek az Eötvös József Általános Iskolában, ahol két végzős nyolcadikos osztály növendékei vettek búcsút az iskolától június 15-én. A diákok a hagyományos tarisznyákkal a vállukon végigjárták az iskola épületét, majd felsorakoztak a rájuk váró iskolatársaik, tanáraik, valamint szüleik és hozzátartozóik előtt. Borbély Lénárd polgármester köszöntő beszédében utalt rá, hogy polgármesterként és háromgyerekes apaként azt üzeni, a növendékek a tarisznyájukban vigyék útravalóul a szeretetet, biztonságot és békességet, amelyeket örökül kaptak iskolájuktól, s amelyek életük fontos részei.

 A végzősök az utolsó csengő hangjára meghatottan vettek búcsút iskolatársaiktól és tanáraiktól az iskola feldíszített tantermeiben. Az ünnepségen szüleik és hozzátartozóik halmozták el őket virágcsokrokkal és jókívánságokkal. Köszöntötte őket az iskola énekkara, majd diákok szavaltak verseket. Aztán a búcsúzó diákok átadták az iskola zászlaját fiatalabb társaiknak. 

Borbély Lénárd felidézte saját általános iskolai ballagását, amely szép emlékként maradt meg benne. A tarisznyában a hagyományos pogácsa mellett ott van az a tudás is, amelyet az iskola nyújtott diákjainak éveken át útravalóul. Ezt a sok-sok kincset kell megőrizni és gyarapítani életük folyamán. A gyerekek jövője az iskolában formálódik, az önkormányzat pedig támogatja, hogy a jövő nemzedéke szeretetben, biztonságban és békességben élje életét. Ezt tartják szem előtt, amikor a kerületi oktatói munkát segítik. Ezért szorgalmazzák azokat a beruházásokat, amelyek a gyerekek és a fiatalok boldogulását célozzák. Az önkormányzat támogatja a kerületi kulturális és sportegyesületek tevékenységét, rendszeresen rendeznek kulturális és sport programokat. Éppen a minap adták át a kalózhajós játszóteret és pihenőparkot a Kis-Duna partján, amely Budapest legkülönlegesebb játéktere. Máris népszerűvé vált a gyerekek és serdülők körében, de a szülők is szívesen járnak oda megpihenni és a kicsinyeikkel játszani.

Hajduk Katalin igazgató is elbúcsúzott a diákoktól. Az Eötvös József Általános Iskola azt a célt tűzi ki, hogy a végzősök a tudás és a neveltségi szint birtokában eredményesen folytathassák tovább középiskolai tanulmányaikat. Az intézmény specialitása az emelt szintű ének-zenei és idegen nyelvi oktatás, amelynek a diákok nagy hasznát veszik a későbbi tanulmányaikban és az életben való boldogulásukban.   

CSA

TBE_4899.jpg TBE_4908.jpg TBE_4909.jpg

TBE_4916.jpg TBE_4920.jpg TBE_4929.jpg

TBE_4939.jpg TBE_4944.jpg TBE_4952.jpg

TBE_4959.jpg TBE_4963.jpg TBE_4966.jpg

TBE_4983.jpg TBE_4992.jpg TBE_5001.jpg

TBE_5011.jpg TBE_5016.jpg TBE_5019.jpg

TBE_5027.jpg

Utoljára frissítve: 2016. június 16. csütörtök, 10:04