Elballagtak az Eötvös József Általános Iskola végzősei

Kategória: Közélet 2016. június 16. csütörtök, 09:48

TBE 4959Ballagási ünnepséget rendeztek az Eötvös József Általános Iskolában, ahol két végzős nyolcadikos osztály növendékei vettek búcsút az iskolától június 15-én. A diákok a hagyományos tarisznyákkal a vállukon végigjárták az iskola épületét, majd felsorakoztak a rájuk váró iskolatársaik, tanáraik, valamint szüleik és hozzátartozóik előtt. Borbély Lénárd polgármester köszöntő beszédében utalt rá, hogy polgármesterként és háromgyerekes apaként azt üzeni, a növendékek a tarisznyájukban vigyék útravalóul a szeretetet, biztonságot és békességet, amelyeket örökül kaptak iskolájuktól, s amelyek életük fontos részei.

 A végzősök az utolsó csengő hangjára meghatottan vettek búcsút iskolatársaiktól és tanáraiktól az iskola feldíszített tantermeiben. Az ünnepségen szüleik és hozzátartozóik halmozták el őket virágcsokrokkal és jókívánságokkal. Köszöntötte őket az iskola énekkara, majd diákok szavaltak verseket. Aztán a búcsúzó diákok átadták az iskola zászlaját fiatalabb társaiknak. 

Borbély Lénárd felidézte saját általános iskolai ballagását, amely szép emlékként maradt meg benne. A tarisznyában a hagyományos pogácsa mellett ott van az a tudás is, amelyet az iskola nyújtott diákjainak éveken át útravalóul. Ezt a sok-sok kincset kell megőrizni és gyarapítani életük folyamán. A gyerekek jövője az iskolában formálódik, az önkormányzat pedig támogatja, hogy a jövő nemzedéke szeretetben, biztonságban és békességben élje életét. Ezt tartják szem előtt, amikor a kerületi oktatói munkát segítik. Ezért szorgalmazzák azokat a beruházásokat, amelyek a gyerekek és a fiatalok boldogulását célozzák. Az önkormányzat támogatja a kerületi kulturális és sportegyesületek tevékenységét, rendszeresen rendeznek kulturális és sport programokat. Éppen a minap adták át a kalózhajós játszóteret és pihenőparkot a Kis-Duna partján, amely Budapest legkülönlegesebb játéktere. Máris népszerűvé vált a gyerekek és serdülők körében, de a szülők is szívesen járnak oda megpihenni és a kicsinyeikkel játszani.

Hajduk Katalin igazgató is elbúcsúzott a diákoktól. Az Eötvös József Általános Iskola azt a célt tűzi ki, hogy a végzősök a tudás és a neveltségi szint birtokában eredményesen folytathassák tovább középiskolai tanulmányaikat. Az intézmény specialitása az emelt szintű ének-zenei és idegen nyelvi oktatás, amelynek a diákok nagy hasznát veszik a későbbi tanulmányaikban és az életben való boldogulásukban.   

CSA

Utoljára frissítve: 2016. június 16. csütörtök, 10:04

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail