MEGVÉDJÜK A PEDAGÓGUSOKAT!

Kategória: Közélet 2016. június 11. szombat, 13:08

A Fidesz szerint elfogadhatatlan a pedagógusok elleni erőszak, ezért a jövőben is mindent meg kell tenni ennek a megakadályozására.

A pesterzsébeti iskolában történt események felháborítóak. Egyedi bírósági döntésekbe sem a kormány sem az Országgyűlés nem szólhat bele, de az ítélkezési gyakorlatról véleményt formálhat.

"A PESTERZSÉBETI ISKOLÁBAN TÖRTÉNT ESEMÉNYEK FELHÁBORÍTÓAK."

Így a Fidesz frakció azokkal ért egyet, akik szerint az ügyben született felfüggesztett ítélet az elkövetett cselekmény súlyával nem arányos mértékű, és így, nem is igazságos. A pedagógusok elismerést és társadalmi megbecsülést érdemelnek, megengedhetetlen, hogy bántalmazás érje őket.

Az Országgyűlés 2013-ban elfogadta Európa legszigorúbb Büntető törvénykönyvét, melyben külön védelmet biztosítottunk a pedagógusok számára. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak mára megegyezik a hivatalos személy elleni erőszak tényállási elemivel.

A Fidesz-frakció célja, hogy a pedagógusok elleni erőszak egyszer és mindenkorra megszűnjön, ezért minden ilyen cselekmény a legszigorúbb büntetést kell, hogy maga után vonja. Olyan szigorú büntetőpolitikára van szükség, amely mindenkit elrettent az agresszív megnyilvánulásoktól.

 

Németh Szilárd
a Fidesz alelnöke

Utoljára frissítve: 2016. június 11. szombat, 13:10

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail