Szűcs Lajos zongoraművész szerzői estje

Kategória: Közélet 2016. máj. 12. csütörtök, 11:45

TBE 5202Szűcs Lajos zeneszerző, zongoraművész ötödik szerzői estjét rendezték meg a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Ferencsik termében május 11-én. A karnagy műsorának darabjait a Fasang Árpád Vegyeskar és az intézmény művésztanárai adták elő.

 A több mint negyven éve pályán lévő zenetanár mindig törekedett arra, hogy olyan műveket komponáljon, melyeket a zeneiskola vagy a középfokon tanuló diákok elő tudnak adni.„Műsorom összeállítása kötődik az iskolához és általában a zeneoktatáshoz. Jórészt egyházi zeneművekre épült az est, de az adott hely és az évszak is meghatározója a felcsendülő muzsikáknak” – mondta el a zongoraművész.

Az érdeklődők kellemes dallamokat hallgathattak az est folyamán. Szépen szólt az a romantikus stílusú D-dúr hegedűverseny, amit a szerző egyik fiának írt, de a fuvolások előadása is hatalmas tapsot kapott.

A műsor második részében olyan ősbemutatók szerepeltek, mint az Ave Maria, mely Verdi születésének 200. évfordulója tiszteletére és a Szózat, ami Vörösmarty Mihály versére, Erkel Ferenc eredeti dallama alapján készült.

A bő kétórás esten közreműködött Csépi Kata (korábbi növendék), a Fasang Árpád Vegyeskar, Fehér Nikolett, Holló Gyula, Kerek Erzsébet, Komáromy Éva, Kozma István, Nagy Andrea, Páll Zoltán, Pintér Ilona Eszter, P. Kozma Anikó, Scheuring Kata, Somos András, Tímár Levente, Várföldi Anna és a szerző.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Utoljára frissítve: 2016. máj. 12. csütörtök, 12:06

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail