Látványos produkciók a Csepeli Művészeti Szemle negyedik gáláján

Kategória: Közélet 2016. április 29. péntek, 12:48

TBE 8207Kellemes órákat töltöttek együtt tanárok, diákok, szülők, nagyszülők a Csepeli Művészeti Szemle Gáláján. Április 28-án a Királyerdei Művelődési Házban a szemlén legjobb eredményt elérő, legtehetségesebb csepeli gyerekeket ünnepelték. A márciusban kilenc napon keresztül folyt döntők pillanatképeit mintegy hatszáz fotó idézte fel a kivetítőn.

 

A csepeli önkormányzat és a Nagy Imre Általános Művelődési Központ a 2015/2016-os tanévben is meghirdette immáron hagyományos rendezvénysorozatát a kerületi diákoknak. Hat kategóriában (képzőművészet, vers- és prózamondás, ének, báb és színjátszás, hangszeres zene és mozgásművészet) mutatták be tudásukat az ifjú művészek. Csepel tanintézményeiből 890 gyermek vett részt a szemlén, 140 felkészítő tanár segített a fiatal tehetségek felkarolásában és kreativitásuk kibontakoztatásában – mondta el Morovik Attila alpolgármester megnyitójában. Hozzátette: a szemle évről évre fontos találkozási helye a kerületi iskoláknak. Nagy öröm, hogy idén a kerületi általános iskolák mellett a Jedlik Ányos Gimnázium és a Fasang Árpád Zeneiskola is képviseltette magát.

Az alpolgármester megköszönte a szervező Nagy Imre ÁMK mellett a Kék Általános Iskola, a Fasang Árpád Zeneiskola, a Mátyás Király Általános Iskola és a Radnóti Miklós Művelődési Ház munkatársainak a verseny lebonyolításáért nyújtott aktív részvételét.

A művészeti szemle szervezőjének képviseletében Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője köszöntötte a megjelent vendégeket. Szólt arról, hogy a gyerekek sikeres szereplésért a felkészítő pedagógusok mellett a szülők támogatása elengedhetetlen. Beszédében megköszönte a csepeli önkormányzat és a tankerület támogatását, valamint számos cég ajándék felajánlását.

Ezután virágcsokorral és a gála alkalmára tervezett új arculatú pólóval köszönte meg a szakmai felelősök (Baksainé Tőzsér Edit, az alsós vers- és prózamondó verseny és a mozgásművészet felelőse, Kissné Katona Mária, a szóló- és csoportos ének felelőse, Visnovitsné Németh Katalin, a felsős vers- és prózamondó verseny felelőse, Körömi Gábor, a báb és színjátszó kategória felelőse, dr. Szentkirályi Aladár, a hangszeres zene felelőse és a tanítás miatt távollévő Geisbühl Tünde, a képzőművészeti kategória felelőse) munkáját.  

A gálaműsoron fellépők több mint két órán át magas színvonalú előadásokkal örvendeztették meg a közönséget. A művészeti szemlén korábban előadott legjobb produkciókat vitték színpadra. Blokkonként bemutattak tréfás verset és prózát, énekeltek régi magyar dalokat, táncoltak latin mixet, játszottak hegedűn, oboán, gitáron. A résztvevők közül mindenki talált kedvére valót a széles repertoárt felvonultató látványos műsorszámokból.

A programok között Morovik Attila és Tóth János tankerületi igazgató egy-egy szál virággal megköszönték a felkészítő tanárok segítségnyújtását, a gyerekek is kaptak ajándékot.

A gála végén pólókat kaptak a tanulók, majd közös fotózással zárult a negyedik alkalommal megrendezett esemény.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Utoljára frissítve: 2016. április 29. péntek, 12:53

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail