Lázár János: Schengen 2 címmel javaslatot terjeszt a kormány az EU felé

Kategória: Közélet 2016. április 28. csütörtök, 14:29

LazarJanos kormanyinfo1Schengen 2 címmel javaslatot fog előterjeszteni a magyar kormány az Európai Unió elé – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

 Lázár hozzátette, a kormány álláspontja szerint a külső határok védelme a legfontosabb, ugyanakkor a dublini rendszer korrekciója is szükséges.

A miniszter elmondta, 2017-ben 1600 milliárd forint saját forrás áll rendelkezésre fejlesztésekre. Ebből jelentős összeget csoportosítanak ipari parkok létrehozására. Már eldőlt, hogy a Modern Városok Program keretében tizenhárom városban létesülnek ipari parkok, és majdnem ennyi településen vizsgálják a létrehozás lehetőségét.

Kiderült, május második felében megnyitja a kormány a földárverések utolsó körét.

Lázár János elmondta, a kormány döntéseket hozott a tejágazat javításának érdekében.

 

KISZÁMÍTHATÓSÁG ÉS BIZTONSÁG JELLEMZI A KORMÁNY JAVASLATÁT

A kiszámíthatóság és a biztonság költségvetéseként jellemezte a kormány 2017-es büdzséjavaslatát, mondta Lázár János, aki kifejtette: a nagy arányú adócsökkentés és az alacsony személyi jövedelemadó minden családot érinteni fog.

Kiemelte, hogy hosszú évek után az adóbevételek mértéke nagyobb, mint amennyibe az állam működtetése kerül, ezzel együtt pedig számos területen folyamatos béremelést biztosít az állam.

A tárcavezető hosszú ideje példátlannak nevezte, hogy az uniós támogatások mellett 1600 milliárd forint hazai forrás is rendelkezésre áll fejlesztésekre, ezt egyebek mellett közutak építésére, megújítására, nagyvárosok fejlesztésére és kiemelt állami beruházásokra fordítják.

 

Forrás: www.magyaridok.hu

Utoljára frissítve: 2016. április 28. csütörtök, 15:54

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail