Szociális bérlakás-pályázat – jelentkezési határidő: május 6. Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. április 28. csütörtök, 07:08

berlakasokMájus 6-án déli 12 óráig lehet beadni a szociális bérlakásokra a pályázatokat a Csepeli Városgazda Zrt. Katona József utca 62-64. szám alatt található ügyfélszolgálatán. A csepeli önkormányzat idén hat szociális bérlakásra írt ki pályázatot, az egyes lakásokra többszörös a túljelentkezés. A témában lakossági fórumot rendeztek a Rákóczi Kertben április 27-én, amelyen Nagy Ákos, a Csepeli Városgazda Zrt. ingatlangazdálkodási főosztályvezetője és dr. Sánta Ildikó, a Csepeli Városgazda Zrt. jogtanácsosa ismertette a részleteket és válaszolt az érdeklődők kérdéseire. 

A legfontosabb tudnivalók közé tartozik, hogy a pályázó legalább három éve bejelentett csepeli lakcímmel rendelkezzék, amelyet lakcímkártyájával vagy az okmányiroda által kiállított hatósági dokumentummal köteles igazolni. A pályázónak, illetve a vele együtt költöző közeli hozzátartozójának vagy élettársának tulajdonában, haszonélvezetében nem lehet beköltözhető lakás. Az együtt költözők egybeszámított, egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladhatja meg a 71.250 forintot, egyedül költöző pályázó esetében a 85.500 forintot. A jövedelemigazolást a munkáltató által cégszerűen aláírt dokumentummal kell bizonyítani. Ha az igénylő munkanélküli, a munkaügyi központtól kell kérni igazolást arról, hogy a jelentkező valóban az, és együttműködik a hivatallal.

 

Az együtt költőzők nem rendelkezhetnek olyan vagyonnal, amelynek együttes forgalmi értéke meghaladja a 7.125.000 forintot. Ebbe az összegbe nem számít bele a mozgáskorlátozottak vagy a velük együtt költözők tulajdonában lévő, gépjárműszerzési hozzájárulással vásárolt személygépkocsi. Kizáró ok, ha a pályázó már meglévő önkormányzati bérleményére lakbér vagy közüzemi díj tartozása van. A pályázónak nyilatkoznia kell a lakhatási körülményeiről, például arról, hogy a jelenlegi otthona mennyiben káros az egészségére. Aki tartósan beteg, az orvosa ad igazolást erről. 

 

A pályázó csak egy szociális bérlakásra nyújthatja be az igényét, s előre kell jeleznie, hogy mely lakást szeretné megkapni. Vállalnia kell a lakás felújítását. Az anyagköltséget előre kell biztosítania, amelyet később a bérleti díj 50 százalékáig elszámolhat. A pályázó vállalni köteles, hogy a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai minden évben ellenőrzik a feltételek betartását. Amennyiben a nyertes pályázó nem jogosult a szociális bérlakásra, a piaci bérleti árat kell fizetnie.   

 

A pályázatokat kizárólag az erre a célra rendszeresített „Adatlap a szociális bérlakás-pályázat benyújtásához” című nyomtatványon lehet benyújtani. A leggyakoribb hiba, hogy a pályázók helytelenül töltik ki a jövedelmükről szóló igazolást, illetve rossz adatokat szereznek be ezzel kapcsolatban. Az ajánlat benyújtásának helye, ahol bővebb információk is kaphatók:  Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálata: Budapest, Katona J. u. 62-64. sz.; hétfőn 07:00-13:00 és szerdán 07:00-18:00 óra között. A teljes pályázatkiírás a Csepeli Városgazda Zrt. honlapján, illetve a www.varosgazda.eu weboldalon érhető el.

Csepel.hu

berlakasokberlakasok2berlakasok3berlakasok4berlakasok5

Utoljára frissítve: 2016. április 28. csütörtök, 07:22

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail