Változatos programok a Föld Napján a Királyerdei Művelődési Házban

Kategória: Közélet hétfő, 25 április 2016 08:28

foldnap06A Föld Napja alkalmából április 24-én egész napos programmal várta az érdeklődőket a Királyerdei Művelődési Ház. A főként a legkisebbeknek kedvező rendezvényre, ahol számos játék, előadás, étel és ital közül lehetett válogatni, az esős idő ellenére is sokan ellátogattak. A programok mind a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében zajlottak.

A rendezvényről készült fotókat elérhetik IDE kattintva

A rendezvényt a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Repkény Tagóvodájának Nyuszi csoportja nyitotta egy hagyományőrző pünkösdölő jelenettel, majd aki nem félt egy kis esőtől, a művelődési ház előtti téren ültethetett szebbnél szebb virágokat. A színházteremben ezután a Hókirálynő Meseszínpad előadása, a Piszke és Ribiszke szórakoztatta a gyerekeket, majd a Hahó Együttes adott gyerekeknek szóló, de érdekes dalszövegei miatt a felnőttek számára is szórakoztató koncertet.

A Föld Napja alkalmából rajzpályázatot hirdetett a művelődési ház „Vigyázz rám, én vagyok az otthonod! Rajzold le, Te mit teszel értem!” címmel. A pályázatra rengeteg rajz érkezett, így az első három hely mellett számos különdíjat is kiosztott a zsűri, illetve minden résztvevő kapott ajándékot. A legtöbb rajz a Kórus utcai lakásotthonból, valamint a Szivárvány és a Füstifecske óvodákból érkezett. A kiállított rajzokat május 6-ig lehet megtekinteni a művelődési házban.

Ezt követően az enHome Zöldjárat, az ELMŰ-ÉMÁSZ oktató roadshowja várta a gyerekeket és az érdeklődőket, amelynek keretében érdekes fizikai kísérleteket lehetett megtekinteni a megújuló energiaforrásokról. A nap zárásaként Abebe Dániel Bebe adott koncertet a kitartóan jelenlevőknek.

A színpadon és a színházteremben zajló programok mellett sok más érdekesség várta még a látogatókat. A Magyar Madártani Egyesület standjánál például papagájokat, galambokat, különböző fajta kakasokat lehetett megtekinteni, de kecske és nyúlsimogató is volt. A tükrös kamarateremben az „Alkoss hulladékból!” című foglalkozás zajlott a Gyermekláncfű Oktató Központ szervezésében, ahol kézműves foglalkozás és játékos vetélkedő zajlott. Ugyanott a Határokon Átívelő Nemzeti Ifjúsági Egyesület asztalánál érdekes feladatok megoldásával tollat, könyveket lehetett nyerni.

Mindezek mellett egy mesekiállítás is várta az érdeklődőket a kiállító teremben: Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Sebaj Tóbiás, a nagy Ho-ho-ho Horgász, Pom-Pom életnagyságú szobrait lehetett megtekinteni. Csukás István mesefiguráit Megyeri János szobrászművész készítette el. A vándorkiállítás még néhány napig Csepelen marad, addig ingyenesen meg lehet tekinteni a Királyerdei Művelődési Házban.

A rendezvény létrejöttét támogatta a Gyermekláncfű Oktató Központ, az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszoltáltató Zrt., a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. és a Határokon Átívelő Nemzeti Ifjúsági Egyesület.

MN

Fotó: Gubics Mariann és Tóth Beáta

Utoljára frissítve: hétfő, 25 április 2016 16:26

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail