Boldog, aki együtt muzsikál

Kategória: Közélet 2016. április 23. szombat, 17:22

farsangWolfgang Amadeus Mozart születésének 260. évfordulója alkalmából a Fasang Árpád Zeneiskola hagyományos tavaszi hangversenyét a Szent Imre téri katolikus templomban rendezte. Április 22-én újra együtt muzsikáltak az iskola jelenlegi és volt növendékeiből, művésztanáraiból alakult zenekar tagjai az intézmény életének évek óta legjelentősebb zenei eseményén. Az est folyamán Holló Gyula Fasang-díjas karnagy vezényelt.

A hangversenyen Mozart műveiből felcsendültek többek között könnyed, szívderítő dallamok, egyházi kórusművek. A templomban ismét egymásra talált a hang, az ének, a dal, az együttlét öröme felhőtlen zenei élményt adva a hallgatóközönségnek.

A műsorszámokban közreműködött a tíz éves múltra visszatekintő Fasang Árpád Vegyeskar és hangszeren kísért a zeneiskola kamarazenekara, vonószenekara, valamint a szimfonikus zenekar. Az előadók között fellépett Kósa Gábor vibrafonon, Orbán Boglárka fuvolán, Kirsch Andrea oboán, Sipos Katalin brácsán, Juhász Zita csellón, P. Kozma Anikó orgonán, Várföldi Anna hegedűművész és Hegyesi Gabriella énekművész.

A több mint egyórás tavaszi hangversenyt Szalókiné Müller Gabriella vezette.

 

AZS

Fotó: Fasang Árpád Zeneiskola

Utoljára frissítve: 2016. április 23. szombat, 17:46

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail