V. Országos Kerámia és Szobrászat Verseny – Első nap agyagoztak a diákok

Kategória: Közélet 2016. április 23. szombat, 10:09

kiallitas 019Pénteken kezdődött az V. Országos Kerámia és Szobrászat Verseny döntője a Nagy Imre Általános Művelődési Központban. A kétnapos megmérettetésre az ország számos pontjáról több mint nyolcvan diák jelentkezett.

A színházteremben tartott megnyitón Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese köszöntötte Tóth Endrét, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetőjét, Kerepesi Ágnest, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjét és a zsűritagokat, Lázár Zsuzsát, a Budai Rajziskola intézményvezetőjét, Vágó Szilvia kerámia- és porcelántervező iparművészt, valamint Nagy Imre szobrászművészt, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanárát.

A versenyzőkhöz elsőként Tóth Endre intézményvezető szólt. Örömét fejezte ki a tekintetben, hogy sokan részt vesznek az országos verseny döntőjében, majd kellemes és tartalmas napokat kívánt a diákoknak. Ezután jó versengésre bíztatott a zsűri elnöke, Nagy Imre. Részletes technikai információkat Geisbühl Tünde festőművész adott.

A szaktárgyi verseny első napján a diákok agyagoztak. Kötelező feladatuk egységes volt. Formáztak többek között meseszereplőket, figurát, kompozíciót, tárolóedényt és maszkot – tájékoztatta oldalunkat Körömi Gábor.

Ez idő alatt a felkészítő pedagógusoknak és a kísérőknek a Ludwig Múzeumba szerveztek programot a rendezők.

A versenyzők másnap a szabadon választott feladat során készíthetnek bármilyen kompozíciót kartonpapír, hurkapálca és drót felhasználásával.

AZS

Fotó: Kitzinger Adrienn

kiallitas 002kiallitas 005kiallitas 006kiallitas 012kiallitas 019kiallitas 031kiallitas 033kiallitas 035kiallitas 040

Utoljára frissítve: 2016. április 23. szombat, 11:27

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail