Vizsgálják a Political Capital szerződéseit

Kategória: Közélet 2016. április 21. csütörtök, 15:34

 

nsz 04 21Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága vizsgálni fogja a Political Capital és a volt Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) közötti szerződéseket – jelentette be Németh Szilárd.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki zárt ülését követően a fideszes képviselő közölte, a testület egy ténymegállapító vizsgálatot folytat le. 

"A TESTÜLET EGY TÉNYMEGÁLLAPÍTÓ VIZSGÁLATOT FOLYTAT LE."

 

A bizottság 5 igen és 2 tartózkodás mellett döntött erről – fűzte hozzá. Németh Szilárd elmondta, így nemcsak azokat az anyagokat tudják megismerni, melyeknek megszüntette a minősítésüket az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), hanem egyéb dokumentumokba is be tudnak majd tekinteni a képviselők. A bizottság alelnöke aláhúzta, a vizsgálat eredményét közölni fogják.

 

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy a mai ülésen a terrorfenyegettségről is tárgyaltak.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgató-helyettese arról tájékoztatta a bizottságot, hogy jelenleg sincs közvetlen információ arra nézve, hogy terrorcselekmény irányulna Magyarország ellen – mondta el. Az alelnök hangsúlyozta azt is, hogy a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat kiemelkedő munkát végez az elhárítás és a felderítés kapcsán. Hozzátette: komoly együttműködés van mind a hazai, mind a külföldi társszervekkel, szolgálatokkal egyaránt. A fideszes politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy nincs összefüggés a magyar terrorfenyegetettség és a kurdisztáni misszió között.

 

Németh Szilárd elmondta azt is, az ülésen tájékoztatást kaptak a képviselőházi laptoplopásról is. Közölte, vadonatúj laptopokat, számítógépeket loptak el, az elkövetők és az orgazdák pedig megvannak. Köztörvényes bűncselekményről van szó, nem történt adatlopás – húzta alá.

Kitért az offshore-ügyekre is. Elmondta, az államtitkár arról tájékoztatott, hogy minden bűnüldöző szervnél munkacsoport alakult, melyeket a Nemzeti Nyomozó Iroda koordinál.

 

A politikus egyéb ügyekről is beszélt. Elmondta, az ügyvédek lehallgatása kapcsán bebizonyosodott, hogy nem fordult elő törvénytelenség, a Nemzeti Választási Irodánál történtekkel kapcsolatban pedig a holnapi napon várható gyanúsítás. A Pharaon-ügyről azt mondta az államtitkár, hogy nincs bűnügy, nincs nyomozás, tényfeltárás van, és felvették a kapcsolatot az érintett szervekkel – tájékoztatott Németh Szilárd.

 

Fotó: fidesz.hu

Utoljára frissítve: 2016. április 21. csütörtök, 15:40

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail