Díjnyertes alkotások a XV. Regionális Képző- és Iparművészeti Kiállításon

Kategória: Közélet 2016. április 21. csütörtök, 11:26

ifjteh01A véletlent választotta témájául a Nagy Imre ÁMK és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, amikor tizenötödik alkalommal hirdette meg pályázatát a „Csepel-sziget Ifjú Tehetségei” számára. A díjnyertes alkotások eredményhirdetését és a kiállítás ünnepélyes megnyitóját az ÁMK aulájában rendezték április 20-án.

A pályázat főtámogatója idén is a csepeli önkormányzat volt, a városvezetés nagyon fontosnak tartja a tehetséges gyermekek pártfogását. Borbély Lénárd polgármester üdvözletét küldte a tanulóknak, a Fővárosi Közgyűlésben végzett munkája miatt ne tudott részt venni az eseményen.

A résztvevőket Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola intézményvezető-helyettese köszöntötte.

Az önkormányzat képviseletében Szuhai Erika, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta:

27 intézményből több mint 700 pályamunka érkezett, amelyet két zsűritag, Nagy Imre szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára és Bodóczky István Munkácsy-díjas festőművész értékeltek.  

A képviselő gratulált a fiataloknak színvonalas munkájukért és arra biztatta őket, hogy minél többet alkossanak.

A Nagy Imre ÁMK képviseletében Tóth Endre intézményvezető szólt a megjelentekhez. Ahogy beszédében fogalmazott: akik szépen rajzolnak tehetségesek, azonban egy kiváló mű megszületéséhez kell szem, szív, lélek s kibontakoztatásához a felkészítő pedagógus és a szülők támogatása.

 

A zsűri nevében Nagy Imre értékelte a kiállítást. Beszédében kiemelte: hosszasan szeret sétálni az alkotások között, elsősorban azokat díjazza, amelyek többször odavonzzák a tekintetet.

Az eredményhirdetés előtt Fehérvári Adrienn, a Fasang Árpád Zeneiskola növendékének gitárjátékát hallgatták meg az érdeklődők.

A díjátadáson korcsoportonként és kategóriánként fődíjakat és különdíjakat kaptak a gyerekek. Az önkormányzat és számos támogató cég ajándékát Szuhai Erika,

Tóth János tankerületi igazgató és Tóth Endre adták át a díjazottaknak.

A megérdemelt tortázással zárult a rendezvény.

Az érdeklődők május végéig tekinthetik meg a díjnyertes pályaműveket.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

 

A díjazottak névsora elérhető az alábbi dokumentumban:

pdfDijazottak.pdf

 

Utoljára frissítve: 2016. április 22. péntek, 08:25

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail