Csepeli óvodások a 6. Környezetvédelmi találkozón Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. április 20. szerda, 14:48

dunap25Szemmel láthatóan élvezték a csepeli óvodások a számukra rendezett „A mi Duna partunk” 6. Környezetvédelmi találkozót a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. Szerda délelőtt népes gyereksereg töltött közel három órát a szabadban, hogy a Föld napjának alkalmából megismerjék a Kis-Duna part környezetét, élővilágát, természeti értékeit.

 

A kerületben több éve hagyományos eseményre lelkesen készültek az óvodapedagógusok és a gyerekek – mondta el köszöntőjében Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője.

Ezután megnyitójában Borbély Lénárd polgármester megköszönte Szántó Tibornénak, a Repkény Utcai Tagóvoda vezetőjének, hogy a Zöldike Klub képviseletében hatodik éve aktívan koordinálja a szervezést. A polgármester hangsúlyozta: korábban tett óvodalátogatásai során tapasztalta, minden intézmény kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos nevelésre.

Ahogy beszédében fogalmazott: az a feladatunk vigyázzunk a földre s tegyünk meg mindent azért, hogy minél tisztább, élhetőbb környezetben éljünk.

 

Ezt követően az önkormányzat támogatásával az összes intézmény egy-egy hőmérő állomást kapott, a gyerekek a Cargilll Zrt. jóvoltából müzlit és ügyességi játékot. Az ajándékokat Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és a gabonaforgalmi vállalkozás munkatársai adták át az óvodák képviselőinek.

A hivatalos megnyitó után indult a kicsiknek a játék, 12 állomáshelyet jártak be. Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba, mindegyik helyszínen az óvónők és a támogató cég dolgozói segítették őket a rejtvények megoldásában és a különböző ügyességi játékokban. A kuka tündér állomáson a szelektív hulladékgyűjtést tanulták, a mocsárjáráson az egyensúlyozást, volt, ahol a természet kincseit keresték a képeken. A horgászaton a békákat madzagon tekerték fel, hogy megúsztassák a vízen. Ez a feladat például kifejezetten az apróságok mozgáskoordinációját fejleszti – válaszolta kérdésünkre a helyszínen segítő óvónő.
 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

 

 

Utoljára frissítve: 2016. április 20. szerda, 15:03

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail