Színházi előadáson a csepeli hátrányos helyzetű gyerekek Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. április 18. hétfő, 09:57

turayidaszinhazÖtven csepeli hátrányos helyzetű gyerek tekintheti meg a Turay Ida Színházban a Bubamara című zenés színdarabot április 17-én délután 3 órakor. A színházlátogatást Balogh Ernő képviselő, a kisebbségekért, halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésekért felelős tanácsnok javaslatára a csepeli önkormányzat finanszírozza.

A gyerekeket három iskolából választották ki. A Vermes Miklós Általános Iskolából és a Móra Ferenc Általános Iskolából tíz-tíz, a Fasang Árpád Zeneiskolából harminc diák tekintheti meg a színházi előadást.

Bubamara a darab főszereplőjének a neve, a jelentése pedig katicabogár. A történet akörül bonyolódik, hogy a cigánylány Bubamara szerethet-e fehér fiút.

S ha igen, vajon mit szól ehhez a fiú anyja? Végül egy, de a legfontosabb kérdés marad csak: akarunk-e, képesek vagyunk-e szeretetben élni egymás mellett?

A darabban elhangzó versike megadja a választ: „Bőröm fehér… fekete…Ki vagyok én ki vagy te Egy a szív, a dobbanás Mért vagyok én mégis más… Egy a szív, a dobbanás Látod, nem vagyok én más…”

A színdarab szerzője Tapolcsányi Laura, rendezője Kökényessy Ági, a főszereplő Sára Bubamara alakját Bódi Barbara játssza.

 

cs. a. 

Utoljára frissítve: 2016. április 18. hétfő, 10:07

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail