50 diákot jutalmaztak az V. Országos Szépíró Versenyen Kiemelt

Kategória: Közélet 2016. április 17. vasárnap, 17:09

szepiro10Az V. Országos Szépíró Verseny döntőjén közel 300 fős mezőnyből kerültek ki a kézzel legszebben író diákok. A Nagy Imre ÁMK-ban április 16-án a szépírásban versenyeztek a sajátos nevelési igényű (SNI) és beilleszkedési, tanulási, magatartási (BTM) zavarral küzdő 6-18 éves diákok. A Magyarországon egyedülálló rendezvénysorozat záró eseményére a csepeli Kulcsár Edina szépségkirálynő is ellátogatott.

A Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanáccsal (SNI-TST) karöltve ötödik éve szervez Országos Szépíró Versenyt, amelyre idén több mint 9600-an jelentkeztek határon innen és túl. A verseny öt korcsoportban, felmenő rendszerben rendezték meg. Az iskolai, települési és megyei fordulók után a legjobbak jutottak tovább a döntőbe.

Az esemény hangulatát Bánhegyi Adrienn sportoló, többszörös világ- és Európa-bajnok ugrálóköteles bemutatója alapozta meg, majd a Kis-Csepel tánccsoport nógrádi tánccal, később a szólisták somogyi kanásztánccal szórakoztatták a közönséget.

A verseny házigazdája Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője köszöntötte a vendégeket, utána Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester-helyettese mondott beszédet. Felhívta a figyelmet arra, hogy minél fiatalabb korban figyeljünk a tehetséges gyermekek felkarolására.

A rendezvényt támogató csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester elmondta: a városvezetés olyan kerületet alakít ki, melyben a gyermekek kiemelt figyelmet kapnak. Beszédében utalt a Csepeli Gyermeksziget Programjára, majd megköszönte felkészítő tanárok és a szülők segítségét.

A döntőt Potocki Ferencné, a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg. Mindenkinek köszönetet mondott a szervezésben nyújtott aktív munkájáért, kiemelten két munkatársa, Hegedűs Krisztina és Nagyné SinkóÁgnes segítségét.

A versenykezdés előtt Telek Máté tánctanár lazító testátmozgatást tartott az érdeklődőknek, ezután a diákok a tantermekbe vonultak. Amíg a versenyfeladatot írták, a kísérő családtagoknak és pedagógusoknak előadást tartottak, a gyerekeknek műhelyfoglalkozásokat szerveztek a rendezők. Az eredményhirdetés előtt más területeken tehetséges SNI-s és BTM-es gyerekek adtak gálaműsort prózával, hangszeres zenével, tánccal, énekkel.

A szépíró versenyen korcsoportonként az öt kategória az első tíz helyezettjét díjazták, ötvenen vettek át oklevelet és az alapítvány, a csepeli önkormányzat, valamint adományozók ajándékát.

A mostani országos megmérettetés alkalmával a diákok munkáját Kovács Patrícia és Gryllus Dorka színésznők, Köbli Norbert forgatókönyvíró, Molnár Edit képzőművész, Kohári Krisztina textilművész, Szécsi Ilona fotóművész, Erdei Kvasznay Éva képzőművész, P.Papp Zoltán költő, műfordító, Kőrösi Papp Kálmán festőművész, Deák Zoltán festőművész, Buzogány Dezső kalligráfus bírálták. 

Eredmények hamarosan a http://sni-tst.eu/ oldalon.

" alt="szepiro2" width="880" height="558" />

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Utoljára frissítve: 2016. április 19. kedd, 10:27

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail