Videók: visszaszerezte Csepel az egykori Napközis Tábort

Kategória: Közélet 2016. április 08. péntek, 11:55

tabor7

95.100.000 forintért vásárolta vissza egy árverésen a csepeli önkormányzat azt a Kis-Duna-parti telket, amelyet egy magáncég szerzett meg tisztázatl

A cég luxuslakóparkot akart építeni, ami ellen sok ezer csepeli tiltakozott. Az önkormányzat tulajdonába visszakerülve most már biztos, hogy nem lesz a telken lakópark – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Borbély Lénárd.an körülmények között tíz évvel ezelőtt.

 

A Híradó beszámolója

Csepel polgármestere az előzményekről szólva elmondta, a ma 130 millió forint valós értékűre becsült telket meglehetősen gyanús és tisztázatlan körülmények között szerezte meg az Ibiza-Építő Kft. és az Elephant Holding.

Először a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. adta el 2006-ban a Csepeli Strandfürdő egy elkerített részét. Erről az ügyletről azonban a csepeli önkormányzat akkori, MSZP-s vezetői – állításuk szerint – egyáltalán nem értesültek – ismertette a részleteket.

 

A Fidesz.hu beszámolója – Borbély Lénárd polgármester

Hangsúlyozta, az üzletet így – a csepeli önkormányzat távolmaradásával -, a fővárosi cég és az Ibiza között zavartalanul, és mélyen a telek becsült értéke alatt sikerült megkötni. Hozzátette, a csepeli önkormányzat ezután, immáron értesülve a tulajdonosváltásról, telekcserét ajánlott fel az Ibizának, ami meg is valósult.

A strandhoz tartozó telek a csepeli önkormányzathoz került, az Ibiza pedig két másik, addig önkormányzati tulajdonú telket kapott cserébe – mondta, megjegyezve: a két új telek egyike szintén a Kis-Duna-parton volt, a másik pedig az MSZP-s vezetés által bezárt Görgey Artúr Iskola épülete lett.

 

A Fidesz.hu beszámolója – Németh Szilárd képviselő               

A befektető cég végül csődbe jutott, de ez sem mentette volna meg a partot a beépítéstől, ha az ismét egy magáncég kezébe kerül – mutatott rá Borbély Lénárd.

Közlése szerint két feltétel megléte volt szükséges ahhoz, hogy Csepel visszaszerezze a telket. Egyrészt az, hogy az önkormányzatnak rendezett pénzügyei révén legyen százmilliós, mozgatható saját forrása, másrészt legyen beavatkozási, vásárlási lehetősége is. Mindkét feltétel teljesült, így a licitbe a Városfejlesztési Kft lépett be, és sikerült megvenni egy másik befektető orra elől a telket – ismertette.

 

Ilyen állapotba került a kiárusított Napközis Tábor – Ábel Attila alpolgármester videója

Borbély Lénárd végül köszönetet mondott Németh Szilárdnak, Csepel korábbi polgármesterének, amiért a partszakasz közvetlen környezetében évekkel ezelőtt építési tilalmat rendeltek el, hangsúlyozva, hogy ezen a területen sem lesz luxuslakópark, fejleszteni csak és kizárólag sport- és szabadidős céloknak megfelelően, a zöld terület megtartásával, annak megújításával lehet – foglalta össze  az önkormányzat terveit.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület ellenállását méltatta, illetve arról is beszámolt, hogy a területen az önkormányzat az ott élők hasznát szolgáló fejlesztéseket fog megvalósítani, amelyekből a gyerekek is részesülnek.

 

Forrás: csepel.info

Utoljára frissítve: 2016. április 08. péntek, 18:02

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail